Human-Etisk Forbund

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

– Human-Etisk Forbund er ikke vant med å få tilbud om sponsoravtaler, men ellers i organisasjonslivet er ikke dette så uvanlig, sier generalsekretær Trond Enger. Foto: Even Gran

Tror ikke Stormberg er ute etter å få logoen sin på døra

Hva innebærer det for Human-Etisk Forbund å bli sponset av næringslivet? Vi snakket med en fylkesleder, generalsekretæren og styreleder.

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2018 kl 11:18

I går ble det kjent at klesmerket Stormberg sponser Human-Etisk Forbund i Vest-Agder med 200.000 kroner over en fireårsperiode etter at forbundet opplevde hets i årets 17. mai-tog i Kristiansand.

De er også åpne for å inngå en sponsoravtale med forbundet sentralt.

Det er ikke ofte Human-Etisk Forbund får tilbud om sponsing fra næringslivet, og det råder en viss usikkerhet rundt hva Stormberg eventuelt vil kreve tilbake.

Fylkesleder i Vest-Agder fylkeslag, Elisabeth Smith, ser ikke for seg at det vil komme Stormberg-logoer på inngangsdører, informasjonsmateriell og nettsider, hvis noen var redd for det.

– Det er jo ikke vi som har bedt dem om sponsorpenger. Det er de som har kommet til oss, så det synes jeg ikke de kan kreve. Men det tror jeg ikke de vil gjøre heller. Slik jeg kjenner Stormberg og daglig leder Steinar J. Olsen, er de drevet at et oppriktig engasjement for å bidra positivt i samfunnet. Vi er veldig glad for å ha fått dette tilbudet og gleder oss til å samarbeide med dem, sier hun.

Ikke urimelig at også HEF får noen sponsorkroner

Stormberg og Steinar J. Olsen har heller ikke ytret noen krav om synlige logoer osv.

– Det viktigste for oss er å støtte arbeidet Human-Etisk Forbund gjør for å skape et mer inkluderende samfunn, sa Steinar J. Olsen da vi snakket med han i går.

En rask sjekk på nettsidene til de andre organisasjonene Stormberg sponser, viser at det kun er Norges Blindeforbund som har en liten Stormberg-logo i grått nederst på sida, sammen med en del andre sponsorlogoer.

– Jeg tror på Steinar J. Olsens samfunnsengasjement. Han er også veldig flink til å ta inn folk som av ulike årsaker har ramlet utenfor arbeidsmarkedet, og gi dem opplæring og arbeidserfaring. Og når man tenker på hvor vanlig det er her nede på Sørlandet at næringslivet sponser kristne organisasjoner, så skulle det bare mangle om ikke også Human-Etisk Forbund kunne få litt, sier fylkesleder Elisabeth Smith.

– Dette må vi sette oss ned og ta stilling til

Generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Trond Enger, er svært fornøyd med at Stormberg signaliserer at de vil sponse Human-Etisk Forbund både på fylkesnivå og sentralt.

– Dette er en svært god nyhet. Nå får vi sette oss ned og snakke om hva pengene skal gå til, og om de eventuelt ønsker noe tilbake, sier han.

Enger vil ikke si mer om saken før han får vite hva Stormberg ser for seg.

– Mitt inntrykk er at de bare ønsker å støtte vårt arbeid, og at de ikke forventer seg noen spesiell synlighet i retur. Det synes jeg er svært positivt. Men det er litt tidlig å si mer om dette før vi vet hva de ser for seg, sier han.

Enger opplever Stormberg som en aktør som tar samfunnsansvar, og understreker at denne typen sponsing er vanlig ellers i organisasjonslivet.

– Human-Etisk Forbund er ikke vant med å få tilbud om sponsoravtaler, men ellers i organisasjonslivet er ikke dette så uvanlig. Sponsing i dag handler ikke bare om å betale penger for å få vist fram logoen sin. Mange næringslivsaktører har et ektefølt engasjement og vil bruke pengene sine for å skape et bedre samfunn. Det er en positiv ting, sier han.

Skeptisk til føringer

Styreleder Tom Hedalen, synes det er svært hyggelig at Human-Etisk Forbund får gaver, men er generelt skeptisk hvis gavene kommer med føringer.

– Vi får donasjoner og gaver hele tiden, og de kommer normalt uten føringer av noe slag. Slike gaver setter vi stor pris på. Men her ser jeg at det er snakk om en «sponsoravtale» og da blir jeg mer skeptisk. Jeg synes ikke vi bør stille oss slik at vi blir assosiert med et spesielt klesmerke på noen måte, sier Hedalen.

– Stormberg har ytret et ønske om at pengene øremerkes til HEFs arbeid for toleranse, mangfold og inkludering. Hva tenker du om det?

– Det høres greit ut. Det er jo klart innenfor vårt virkeområde, men hvis det blir snakk om noen mer omfattende sponsoravtale, må vi ta en grundig prat i forbundet, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...