Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Kommunetilskuddet til Human-Etisk Forbund fra hovedstaden ble tre millioner kroner høyere mer enn forventet.

Kommunetilskuddet til Human-Etisk Forbund fra hovedstaden ble tre millioner kroner høyere mer enn forventet.

Tre millioner ekstra til HEF fra Oslo kommune

Ekstraordinær kirkeoppussing og synkende kirkemedlemstall i hovedstaden er trolig årsaken til at pengene renner inn hos Human-Etisk Forbund.

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2008 kl 11:28

Fjoråret var ekstraordinært når det gjaldt kommunetilskudd fra Oslo kommune. Dette fikk Human-Etisk Forbund høre fra hovedstadsadministrasjonen i fjor.

Forbundet fikk da rundt tre millioner kroner mer enn normalt. Tidligere byråd for velferd og sosiale i Oslo, Margaret Eckbo ga klar beskjed om at forbundet ikke kunne vente seg like mye i kommende år.

Derfor budsjetterte Human-Etisk Forbund med tre millioner lavere tilskudd fra Oslo kommune dette året.

Men da kommunetilskuddet nylig ble utbetalt, viste tilskuddet seg likevel å være rundt 100.000 kroner høyrere enn fjorårets ekstraordinære utbetaling fra hovedstaten.

- Dette er jo hyggelig. Dette betyr at at årets budsjett går i balanse. Vi hadde egentlig budsjettert med å bruke rundt 3 millioner av oppsparte midler men det trenger vi ikke nå, forteller Rolv G. Birketvedt, økonomisjef i Human-Etisk Forbund.

Solid økonomi

Han vil ikke spekulere i årsaken til ekstrabevilgningen, men slår fast at det på en eller annen måte må skyldes at Oslo har brukt mer penger på Den norske kirke enn planlagt, samt at statskirken har mistet medlemmer i hovedstaten det siste året.

- Vi vet at medlemstallet i kirken synker. I tillegg har jo Oslo domkirke blitt pusset opp for en betydelig sum. Vi trodde alt dette ble bevilget i 2007, men det er vel kanskje noe av dette som har slått inn også på årets budsjett, spør Birketvedt seg.

Han konstaterer at Human-Etisk Forbund har en solid økonomi for tida.

- Det bevilges stadig mer til Den norske kirke, blant annet til kirkeoppussing, samtidig som medlemstallet deres stadig synker. I tillegg øker antallet medlemmer hos oss jevnt. Alle disse tre faktorene drar i gunstig økonomisk retning for oss, sier han.

Les også:

HTML .fb_share_link {
PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 20px; BACKGROUND: url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat left top; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-TOP: 2px; HEIGHT: 16px
}

Del på Facebook