Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund har leid Litteraturhuset i Oslo for kveldens debatt om Stålsett-utvalget og livssynsbetjening i offentlige institusjoner.

Human-Etisk Forbund har leid Litteraturhuset i Oslo for kveldens debatt om Stålsett-utvalget og livssynsbetjening i offentlige institusjoner.

Toppmøte om Stålsett i kveld

Bente Sandvig, Trond Bakkevig og Ervin Kohn er blant navnene som møtes til samtale om Stålsett-utvalgets innstilling i kveld.

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2013 kl 15:13

Stålsett-utvalgets forslag til en ny og samforent livssynspolitikk for Norge, har møtt mange merkelige reaksjoner. KrF mener utvalget undervurderer kirkens og kristendommens betydning for Norge og Europa, mens forfatteren Edvard Hoem på Dagsnytt 18 slo fast at Norges livssynspolitikk ikke kan dikteres av 80.000 medlemmer i Human-Etisk Forbund.

– Vi synes nok en del av disse reaksjonene ikke har så mye med rapporten å gjøre, men heller baserer seg på en magefølelse. Poenget med debatten i kveld er å komme ut av dette sporet, sier møteansvarlig Christoffer B. Larsen fra Human-Etisk Forbund.

Han forteller at møtet er i onsdagsmøte-serien til Oslo og Akershus fylkeslag arrangerer, men at onsdagsmøtet for anledningen er flyttet ut av Humanismens hus og til Litteraturhuset.

– Vi har et ønske om å komme oss mer ut i samfunnet. Derfor har vi lagt noen onsdagsmøter til Litteraturhuset nå i vårsemesteret, sier han.

Følger malen til NRK

Tema for møtet blir sykehusprester, fengselsprester og studentprester. Eller sagt med andre ord; Hvordan skal vi legge opp livssynsbetjeningen i offentlige institusjoner i et pluralistisk samfunn?

– Vi har lagt det opp på samme måte som NRK gjør det i debatten, med et panel og noen utvalgte med ulike syn på første rad. Her vil det blant annet sitte noen fra samtaleprosjektet ved Ullevål universitetssykehus, en feltprest og en studentprest, forteller Larsen.

Deltagerne i panelet blir:

  • Bente Sandvig, nestleder i Stålsett-utvalget
  • Ingvill Thorson Plesner, menneskerettighetsekspert
  • Kaja Melsom, seniorrådgiver i Human-Etisk Forbund
  • Trond Bakkevig, prost i Den norske kirke
  • Anne Hege Grung, postdoktor ved Teologisk faktultet, UiO
  • Ervin Kohn, leder og forstander i Det Mosaiske Trossamfund

Ordstyrer er Andreas Hompland, medlem i Stålsett-utvalget.

Les mer om møtet her

Onsdagsmøter som vanlig

Som normalt, vil HEFs fylkeslag i Oslo og Akershus arrangere møter hver onsdag også våren 2013. De vil holdes delvis i Humanismens hus og på Litteraturhuset.

I skrivende stund er følgende møter klare:

  • 6. februar, Selvmord som etisk fenomen, Arne Thorvik
  • 13. februar, Faren for religiøs ekstremisme idag, Anne Sender/Shoaib Sultan
  • 20. februar, "Det bestemmer jeg!" Om vilje til lydighet og barnets beste. Heidi Helene Sveen
  • 27. februar, Kritikk eller dialog? «Damned if you do, and damned if you don’t», Kaja Melsom/Kirsti Bergh
  • 13. mars, Hva er mulig, og hva er umulig for mennesket? Terje Bongard

Les mer

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus