Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Stian Birger Lindhom var med i den første sesongen av Heia Tufte. Nå er han medlem i Human-Etisk Forbund. Foto: TVNorge

Stian Birger Lindhom var med i den første sesongen av Heia Tufte. Nå er han medlem i Human-Etisk Forbund. Foto: TVNorge

Stian fra Heia Tufte ble nr. 70.000

#Human-Etisk Forbund rundet nylig 70.000 medlemmer. Medlem nr. 70.000 ble ingen ringere enn Stian Birger Lindhom (25) fra tv-serien Heia Tufte. Teks...

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2007 kl 23:07

Human-Etisk Forbund rundet nylig 70.000 medlemmer. Medlem nr. 70.000 ble ingen ringere enn Stian Birger Lindhom (25) fra tv-serien Heia Tufte.

Tekst: Even Gran
Publisert: 26.4.2007

Da medlem nr. 70.000 skulle registreres i HEFs medlemsregister den 16. april, var det Stian Birger Lindhoms navn som spratt opp på skjermen. Lindhom, som bor i Grimstad, var med i den første sesongen av reality-serien Heia Tufte på TVNorge. Han synes det er gøy å ha blitt medlem nr. 70.000.

- Ja, det er selvsagt morsomt. Men viktigere er det at humanistbevegelsen vokser. Jeg er glad for at jeg kan være med på å bidra til det, sier Lindhom til Fritanke.no.

Han har lenge hatt planer om å melde seg ut av statskirken og inn i Human-Etisk Forbund, men har liksom aldri kommet så langt. Han prøvde seg for noen år siden, men strevde mye for å skaffe dåpsattest. Da han til slutt fikk tak i den, kokte det hele bort i kålen.

- Men nå har det blitt mye lettere. Jeg trengte ikke dåpsattest, innmelding i HEF kunne løses på nettet, pluss at jeg også fikk lastet ned utmeldingsblankett fra kirken fra HEFs nettsider, sier han.

Provosert av Kvarme og Ap
Lindhom forteller at det var biskop Kvarmes holdninger til homofili og Aps vakling i statskirkesaken som gjorde utslaget.

- Jeg vil ikke være medlem i en kirke som aksepterer og legitimerer de homo-fientlige holdningene til biskop Kvarme. I tillegg har jeg blitt provosert over Aps holdning i statskirkespørsmålet. Jeg vil ha et fullt skille, og synes Ap er feige som ikke tør å ta et tydelig standpunkt, sier Lindhom.

Han forteller at han aldri har vært kristen, men at det i seg selv ikke har vært et sterkt nok motiv til å melde seg ut av statskirken.

- Det var Kvarme og Ap som gjorde utslaget. Jeg konfirmerte meg forresten også i kirken, men det angrer jeg på i dag, sier han.

- Forventer du å få en stor premie fra HEF, nå som du er medlem nr. 70.000?

- He-he, det gjør jeg ikke. Men jeg håper HEF fortsetter med det gode arbeidet, sier han.

Se Lindhoms profilside på TVNorges Heia Tufte-sider

Les mer om Lindhoms ferd fra statskirken til HEF i hans egen blogg

Lindhom har også en egen artikkel på Wikipedia