Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Komiker Dag Sørås er portrettobjekt i Fri tankes papirutgave. Hunden er oppkalt etter mannen som «åpnet» hodet hans, amerikanske Noam Chomsky.
 Foto: Thomas Brun

Komiker Dag Sørås er portrettobjekt i Fri tankes papirutgave. Hunden er oppkalt etter mannen som «åpnet» hodet hans, amerikanske Noam Chomsky. Foto: Thomas Brun

Nytt nummer av magasinet Fri tanke:

Standup-portrett, omskjæring og evolusjonssnakk

Nytt nummer av Fri tankes papirutgave. Humorist og ytringsfrihetsfundamentalist Dag Sørås og hunden Chomsky er forsidefjes.

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2015 kl 14:42

Årets første papirutgave av Fri tanke har landet i postkassene til Human-Etisk Forbunds medlemmer og andre abonnenter.

I magasinet kan du lese portrettintervju av humorist og radioprogramleder Dag Sørås, som var en av komikerne på Krenk 2015.

– Jeg er ganske fundamentalistisk i forsvaret av ytringsfriheten, og mener det kun bør være lover mot oppfordring til vold. Ellers er ord bare ord, slår han fast i intervjuet.

Tema: Omskjæring av guttebarn

Ellers i bladet kan du blant annet lese en lengre temasak om omskjæring av gutter; en kronikk av bokaktuelle Erik Tunstad om hvorfor boka hans, Evolusjon. En sann historie, er nødvendig; reportasje fra et ganske unikt filosoferingsprosjekt for eldre i Kristiansund; menneskerettighetsspalten om asylretten og etikkspalten om det å være snill.

I tillegg har vi latt redaktøren for Religioner.no intervjue presten og ateisten, som lanserte felles bok tidligere i år og nå reiser rundt og gir bokskriftemål. Les intervjuet her.

Har du ikke fått magasinet i posten? Da kan du lese det i pdf-versjon her.

Ønsker du å lese gamle nummer av Fri tanke finner du alle tidligere utgaver samlet som pdf her.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus