Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
– Alle har godt av å være med på julegudstjeneste, uttalte statsminister Erna Solberg fra Stortingets talerstol. Det fikk Human-Etisk Forbund til å be om avklaring. Nå har Solberg svart.
 Foto: Stortinget

– Alle har godt av å være med på julegudstjeneste, uttalte statsminister Erna Solberg fra Stortingets talerstol. Det fikk Human-Etisk Forbund til å be om avklaring. Nå har Solberg svart. Foto: Stortinget

Solberg om skolegudstjenester: – Dagens system ligger fast

– Dagens system for opplæring i skolen og deltakelse i skolegudstjenester ligger fast.

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2016 kl 12:50

Oslo (NTB): – Dagens system for opplæring i skolen og deltakelse i skolegudstjenester ligger fast, sier statsminister Erna Solberg (H) etter at Human-Etisk Forbund ba om en avklaring.

Human-Etisk Forbund (HEF) ba i slutten av november statsministeren avklare om det skal være forskjell på religionsutøvelse og religionsundervisning i skolen. HEF ønsket også avklaring av om det skal være aktiv påmelding til skolegudstjenester, som Utdanningsdirektoratet har anbefalt.

Les Human-Etisk Forbunds brev til Erna Solberg.

Vårt Land skriver onsdag at Solberg nå har svart i brevs form, og at hun skriver at dagens system for opplæring i skolen og deltakelse i skolegudstjenester ligger fast.

Hun understreker samtidig at det skal være frivillig for elever å delta på en julegudstjeneste. Hvorvidt skoler deltar i gudstjenester eller ikke er ikke noe som skal detaljstyres fra staten, mener Solberg.

– Det bør være opp til hver skole hvordan man ønsker å gjøre dette, så lenge man ikke pålegger elever å delta. Jeg har tillit til at skolen og skolens ansatte klarer å ivareta sitt ansvar og oppgaven de er gitt for å sikre alle elevene en god og inkluderende opplæring, skriver hun.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus