Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Det er Frp og Carl I. Hagen som kjempet gjennom ekstrabevilgningen til Human Rights Service.

Det er Frp og Carl I. Hagen som kjempet gjennom ekstrabevilgningen til Human Rights Service.

Carl I. Hagen fikk viljen sin:

Rettet opp kuttet til Human Rights Service

SV-statsråd Audun Lysbakken halverte i høst statsstøtten til Human Rights Service med Hele Storhaug i spissen. Det likte ikke Frp. Nå kompenserer Oslo kommune for tapet.

Publisert:

Sist oppdatert: 24.11.2011 kl 15:35

Tirsdag ble budsjettet til de fire koalisjonspartiene i Oslo presentert. En av påplusningene som Høyre, Krf, Venstre og Frp har gjort, er en million kroner til Human Rights Service (HRS) med den islamkritiske Hege Storhaug i spissen.

Human Rights Service er omstridt, spesielt nå i etterkant av terroren og massakren på Utøya den 22. juli. HRS og Hege Storhaug har blitt beskyldt for å ha forfektet mange av de samme holdningene og konspirasjonsteoriene om en muslimsk kolonisering av Europa som massemorderen. HRS har også blitt beskyldt for å ha koblinger til massemorderens ideologiske mentor Peder Nøstvold Jensen alias Fjordman.

Ville rette opp SV-kutt

Gruppeleder for Frp i Oslo, Carl I. Hagen, sier til Fritanke.no at meningen med bevilgningen er å kompensere for kuttet til HRS som SV-statsråd Audun Lysbakkens departement har lagt inn.

– Lysbakken har halvert bevilgningen til HRS fordi han ikke liker dem. Det ønsket vi å rette opp i. I forhandlingene med de andre borgerlige partiene kjempet vi hardt for at Oslo kommune skulle kompensere for tapet, sier Hagen.

Han poengterer at Frp ikke ønsker å kutte i bevilgningen til Antirasistisk senter selv om de nærmest vil utslette Frp fra jordens overflate. Da burde SV være så rause at de ikke kutter i støtten til HRS heller, mener han.

– Vi trenger alle sidene i innvandringsdebatten. Vi kan ikke bare subsidiere den ene siden. HRS er en veldig viktig stemme på den innvandringskritiske siden, understreker Hagen.

Han legger til at det var Frp som i sin tid kjempet gjennom at HRS skulle få penger gjennom statsbudsjettet.

– Vi fikk HRS inn på statsbudsjettet, og nå har vi fått HRS inn på budsjettet til Oslo kommune, sier Hagen fornøyd.

– Så da skulle man tro HRS er fornøyd med innsatsen?

– Ja, det vil jeg da håpe.

Prosjektmidler, ikke generell driftsstøtte

Gruppeleder for Høyre i Oslo, Eirik Lae Solberg, sier til Fritanke.no at de tre andre partiene i flertallskonstellasjonen, Høyre, Venstre og Krf, ikke ønsket denne bevilgningen til HRS. Likevel gikk de til slutt med på det som en del av en helhetsløsning.

– Vi var motvillige, men gikk med på det til slutt, sier han.

Lae Solberg legger til at millionen til HRS ikke er generell driftsstøtte, men prosjektmidler. Det betyr at HRS må foreslå et konkret prosjekt før de kan få penger.

– Her må HRS gå inn i en dialog med oss. Vi skal ha kontroll med hva de bruker pengene til, sier Høyres gruppeleder.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus