Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Pastor Erik Andreassen forventet at han som kristen ville høre noe helt annet enn Fri tankes journalist når han mottok opptaket fra Roy Godwin-møtet på Oase. Men han fant også det som skjedde der problematisk.
 Foto: Oslo misjonskirke Betlehem

Pastor Erik Andreassen forventet at han som kristen ville høre noe helt annet enn Fri tankes journalist når han mottok opptaket fra Roy Godwin-møtet på Oase. Men han fant også det som skjedde der problematisk. Foto: Oslo misjonskirke Betlehem

Podkast:

Pastoren tvilte på Fri tankes beskrivelser fra kristent sommerstevne. Så fikk han høre lydopptaket fra møtet.

Frikirkepastor Erik Andreassen endret mening fra å være kritisk til artikkelen, til å dele journalistens kritiske blikk.

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2019 kl 13:12

I sommer besøkte Fri tanke-journalist Aslaug Olette Klausen det kristne sommerstevnet Oase i Fredrikstad. Målet var å skrive om kristent fellesskap, men i reportasjen, som først ble publisert i papirutgaven, kommer det også frem at journalisten ble både skremt og fysisk dårlig av nyåndelige påstander om helbredelse.

Les her: Kvalmen treffer som et slag i magen når predikanten påstår han helbreder kreft

Nylig publiserte vi også reportasjen på nett. Det førte til flere reaksjoner. En av de som reagerte var pastor Erik Andreassen i Oslo Misjonskirke Betlehem (for øvrig samme frimenighet som KrF-leder Kjell-Ingolf Ropstad går i).

I en lengre twitter-tråd stilte Andreassen seg svært tvilende til om det som ble beskrevet faktisk hadde skjedd. Samtidig var han nysgjerrig på hva som gjorde at journalisten opplevde det som skjedde på det kristne stevnet på denne måten.

«Er dette nok et tilfelle av en journalist som ikke helt får med seg hva som skjer? Som ikke skjønner språket og sammenhengen», tenkte han. «Litt som å sende en politisk journalist til å dekke sport.»

Han var også innom fordommer mot Human-Etisk Forbund, som jo gir ut Fri tanke, og tenkte muligheten for at det her var en agenda.

Utvekslingene på Twitter endte imidlertid med at Klausen og Andreassen ble enige om at han skulle få høre hennes lydopptak fra stevnemøtet med predikanten Roy Godwin, og at de deretter skulle møtes for å snakke om det.

Andreassen forventet at han som kristen ville høre noe helt annet enn Fri tankes utsendte. Men i stedet opplevde han det han kaller «en stor uro». I denne podkasten hører du hvorfor.

Oppdatert: Tilsvar fra Oase
Oase stiller seg bak predikants forkynnelse:– Godwin har ikke ment det sånn som det ble uttrykt og er blitt forstått