Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Nytt nummer av Fri tanke på papir

#Fri tanke nr. 3-2006 sendes ut til medlemmene av Human-Etisk Forbund denne uka. Lanseringen av Fritanke.no vies stor plass. Ellers er det intervjuer ...

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2006 kl 13:34

Fri tanke nr. 3-2006 sendes ut til medlemmene av Human-Etisk Forbund denne uka. Lanseringen av Fritanke.no vies stor plass. Ellers er det intervjuer med Inga Bostad og Paul Cappelen, samt reportasjer om sorg på nettet, genetisk programmert religion og Bertrand Russell.

Av Even Gran
Publisert 21.9.2006

Fri tanke kommer med sin tredje papirutgave for 2006 denne uka. Hovedoppslaget er lanseringen av Fritanke.no. Nettstedet er viet både forsiden, lederen og et tosiders oppslag inne i bladet.

Ellers kan følgende saker nevnes:

- Kuppet av venstrevridde
Flertallet av HEFs medlemmer stemmer SV eller Arbeiderpartiet. Tidligere FrP-politiker og forhenværende fylkesleder Arne Tumyr mener HEF er kuppet av venstrevridde.

Humanister i bedehusland
Langsomt løsner den pietistiske kristendommens grep om Sørlandet, men humanister merker fortsatt at de er omsluttet av kristendom.

Dialogmesteren

Portrettintervju med Inga Bostad, leder av det offentlige utvalget som skal vurdere de kristne formålsparagrafene i skole og barnehage.

Sørger på nettet

Da Lene Nesset Heen (17) fra Tønsberg mistet faren sin, lagde hun en minneside for ham på Internett. - En ny og positiv måte å dele sorgene sine på, mener Åge Stavsøien, humanistisk gravferdstaler i Trondheim.

Programmerte til religion
I kampen for tilværelsen har det vist seg å være en fordel å være religiøs.Derfor er vi i dag genetisk disponert for religiøsitet. Dette mener biolog Bjørn Grinde. Er ateister og humanister dømt til å tape i kampen mot gudstroen?

Ordets makt

Bertrand Russell var en intellektuell som brukte pennen som våpen.
- Russel var opptatt av hvert menneskets egenverdi, sier Russelkjenner Øystein Hide.

Hele Fri tanke nr. 03-2006 kan du lese i PDF-format her