Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Kristin Mile tolker Kongens fravær fra Kirkemøtet som et positivt på at det har blitt større avstand mellom stat og kirke.
 Foto: Christian Johander

Kristin Mile tolker Kongens fravær fra Kirkemøtet som et positivt på at det har blitt større avstand mellom stat og kirke. Foto: Christian Johander

Mile tolker Kongens nei til å delta på kirkemøtet som et godt tegn

Den norske kirke er skuffet.

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2016 kl 17:05

Kong Harald dropper Kirkemøtet - Den norske kirkes årsmøte - for første gang i år, skriver Vårt Land.

Den norske kirke er skuffet over at Kong Harald står over årets kirkemøte for første gang.

– Vi er lei oss for at kongen ikke kommer til Kirkemøtet i Trondheim i april. Kongen har svart at han ikke har anledning til å være til stede. Det er ikke gitt annen begrunnelse, sier leder i Kirkerådet Jens Petter Johnsen til Vårt Land.

Årsaken til avslaget skal ifølge Slottet være at Kongen angivelig skal være opptatt med å planlegge et norsk statsbesøk til Italia i april.

Føler seg ikke lenger like forpliktet

Generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile, poengterer at hun selvsagt ikke kjenner Kongens begrunnelse for å holde seg unna, men tolker det likevel som et positivt tegn på at det har blitt større avstand mellom stat og kirke.

– Jeg velger å se dette som et godt tegn på at han ikke føler seg like forpliktet til å delta. Det er positivt tegn på at det er et større skille mellom stat og kirke i dag, enn det har vært tidligere. Endringene i Grunnloven fører til at Kongen nå har en større mulighet til å prioritere i dag enn han hadde før, da han var Kirkens overhode, sier hun.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus