Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
IHEU-president Sonja Eggerickx har engasjert seg for at den pakistanske ateisten og islamkritikeren Khalid Saeed ikke skal sendes tilbake til en svært usikker framtid i hjemlandet.

IHEU-president Sonja Eggerickx har engasjert seg for at den pakistanske ateisten og islamkritikeren Khalid Saeed ikke skal sendes tilbake til en svært usikker framtid i hjemlandet.

Humanisterna og IHEU protesterer:

– Livsfarlig å sende ateister tilbake til Pakistan

Khalid Saeed fra Pakistan måtte flykte fra hjemlandet etter å ha kritisert islam og stått fram som ateist. Nå risikerer han og familien å bli hjemsendt fra Sverige.

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2011 kl 14:23

– Khalid Saeed har stått fram som ateist og tatt avstand fra islam og profeten Muhammed. Det kan i Pakistan innebære dødsstraff, sier Staffan Gunnarson. Han er internasjonal representant for Humanisterna, Human-Etisk Forbunds svenske søsterorganisasjon.

Gunnarson har tatt initiativet til en protestaksjon fra Humanisterna og den internasjonale humanistunionen IHEU, etter at svenske myndigheter bestemte at Saeed og familien ikke får innvilget sine asylsøknader.

Gunnarson forteller at familien ble truet og mishandlet i Rawalpindi før de greide å flykte til en naboby og etterhvert greide å ta seg til sikkerhet i Sverige.

Etter flukten har Khalid Saeed intensifisert islamkritikken sin i en blogg, noe som gjør det enda farligere for ham å returnere til Pakistan, mener Gunnarson.

Under jorden

Familien Saeed har nå gått under jorden ett eller annet sted i Sverige, etter at de ble kjent med utvisningsvedtaket den 22. september i år.

– Det er svært beklagelig at svenske myndigheter kan utvise Saeed når vi vet at situasjonen for alle minoriteter i Pakistan, både kristne, buddhister og for folk som har forlatt islam, har blitt mye verre de siste årene, sier Gunnarsson.

Dødsstraff for blasfemi

Pakistan har lover som krever dødsstraff for blasfemi. I fjor fikk vi for eksempel høre om en kvinne hadde blitt dømt til døden for å ha "fornærmet profeten Muhammed".

Tidligere har også IHEU-aktivisten dr. Younus Shaik blitt dømt til døden for å ha sagt at verken profeten Muhammed eller hans foreldre kunne ha vært muslimer før religionen ble åpenbart for profeten. Han slapp dødsstraff etter at IHEU og andre menneskerettighetsorganisasjoner la press på Pakistan.

Se oppropet fra IHEU og Humanisterna for at Khalid Saeed og familien skal få bli i Sverige.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus