Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
- Ingen daglig bordbønn, takk. Forkynnelse er forbudt i skolen, presiserer Kristin Halvorsen. Foto: SV

- Ingen daglig bordbønn, takk. Forkynnelse er forbudt i skolen, presiserer Kristin Halvorsen. Foto: SV

Kristin Halvorsen: - Daglig bordbønn er ikke lov

Kristin Halvorsen sier til Fritanke.no at hun var upresis da hun nylig uttalte på NRK at SV "ikke lenger går imot bordbønn i skolen".

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2009 kl 09:20

Under partilederutspørringen av Kristin Halvorsen på NRK1 den 1. september, ble hun spurt "Hvorfor går dere imot bordbønn i skolen og lærebøker med kristent innhold?"

Halvorsen svarte da: "Det gjør vi ikke. Den saken er avlyst".

Fritanke.no har fått flere henvendelser fra HEF-medlemmer som lurer på hva SV-lederen mente med dette.

SV har tidligere har markert seg sterkt på HEFs side i denne saken, og har vært tydelig på at daglig bordbønn og andre former for religiøs forkynning ikke hører hjemme i skolen.

- Daglig bordbønn går ikke

Halvorsen understreker at SV fortsatt mener at bordbønn som del av den daglige rutinen ikke kan tillates, men at det fortsatt skal være lov til å "lære bordbønner fra ulike religioner".

- Jeg var upresis da jeg svarte på dette i NRK. Poenget mitt var bare å slå fast at vi ikke ønsker noen endring av det som er dagens status, nemlig at elevene i skolen kan lære bordbønner fra ulike religioner i skolen, men ikke praktisere bordbønn som en del av den daglige rutinen, skriver hun i en e-post til Fritanke.no.

Halvorsen er glad for at Norge har fått en ny formålsparagraf for skolen som er bedre tilpasset det samfunnet vi lever i, med et mangfold av livssyn.

- Det skal ikke være noen tvil om at forkynnelse ikke er lov i skolen, konstaterer SV-lederen.

HTML .fb_share_link {
PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 20px; PADDING-RIGHT: 0px; BACKGROUND: url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat left top; HEIGHT: 16px; PADDING-TOP: 2px
}

Del på Facebook