Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Ervin Kohn (t.v.) sier til Klassekampen at han mener Islamsk Råd og generalsekretær Mehtab Afsar (innfelt) bør gå en runde til på ansettelsen av Leyla Hasic.
 Foto: Even Gran (Kohn), STL (Afsar)

Ervin Kohn (t.v.) sier til Klassekampen at han mener Islamsk Råd og generalsekretær Mehtab Afsar (innfelt) bør gå en runde til på ansettelsen av Leyla Hasic. Foto: Even Gran (Kohn), STL (Afsar)

Islamsk Råd får refs av Ervin Kohn

Islamsk Råd Norge sår tvil om de har liberale holdninger, mener styreleder i Det mosaiske trossamfunn Ervin Kohn.

Publisert:

Kohn sier til Klassekampen at han mener Islamsk Råd bør gå en runde til på ansettelsen av Leyla Hasic, en kjent nikabbruker som også har engasjert seg for det ansiktsdekkende sløret i samfunnsdebatten.

– Både det hun har på hodet og inne i hodet, signaliserer en illiberal holdning, sier Kohn.

Han mener IRN forsøker å spore debatten inn på et feil premiss:

– Det er ikke diskriminering å velge å ikke ansette henne. IRN er en livssynsorganisasjon, som har rett til å ansette en medarbeider som står på organisasjonens verdiplattform. I denne saken er det naturlig å stille spørsmål ved om hun står på den plattformen, sier Kohn.

Han sammenligner det med at Antirasistisk Senter (ARS), skulle valgt en medarbeider med rasistiske eller antisemittiske holdninger.

– Antirasistisk Senter er ikke forpliktet etter arbeidsmiljøloven til å ansette en nazist, sier han.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus