Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Amerikanske ateister har funnet en ny markedsnisje: Tilby seg å passe på kjæledyr som må bli igjen på jorda, etter at eierne har dratt til himmelen på dommedag.

Amerikanske ateister har funnet en ny markedsnisje: Tilby seg å passe på kjæledyr som må bli igjen på jorda, etter at eierne har dratt til himmelen på dommedag.

Hvem skal passe Fido etter dommedag?

Kristne i USA er bekymret for hva som skal skje med kjæledyrene deres etter at de har blitt kalt opp til Gud på dommedag. En gruppe "caring atheists" tilbyr hjelp.

Publisert:

Sist oppdatert: 25.02.2010 kl 12:35

En voksende gruppe kristne amerikanere er overbevist om at dommedag er snart forestående, og at de da, som rettroende, vil bli kalt opp til Gud i det de kaller "The Rapture" - opprykkelsen.

Religiøse ledere har imidlertid én dårlig nyhet oppi all opprykkelsesgleden: De kan ikke ta med kjæledyrene sine.

- Dyr har ikke en sjel, så de vil nok bli igjen på jorden. Jeg kan ikke se hvordan dere kan få dem med dere, sier Todd Strandberg fra nettestedet Raptureready.com ifølge BusinessWeek.

Et nytt marked er åpnet

Dermed har det åpnet seg et nytt marked for Bart Centre. Han tilbyr seg nå, mot betaling, å passe på kjæledyrene til de som må forlate jorden og reise opp til Gud.

- Vi er en gjeng oppriktige dyrevenner, og ateister. Dermed blir vi igjen her på jorda etter at dere har forlatt oss for å få premien deres i himmelen. Vi er et stort nettverk med ateistiske dyreelskere som gjerne trer inn når dere trer opp til Jesus, står det på Bart Centres nettsted Eternal Earth-Bound Pets, USA.

Tjenesten har allerede fått mer enn 100 kunder som betaler 110 dollar foir en tiårskontrakt, melder BusinessWeek.

Utfordringen for Bart Centre er å overbevise de troende om at han er ond nok til ikke å bli opprykket, men snill nok til å ta godt vare på kjæledyr.

Han har derfor utviklet et kvalitetssikringssystem der alle ateister som inngår i dyrepassernettverket må sannsynliggjøre overfor kundene at de virkelig er dyreelskere.

Les mer i BusinessWeek: Caring for Pets Left Behind by the Rapture