Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
I dag klokken 12 ble Human-Etisk Forbunds nettsted seende slik ut.

I dag klokken 12 ble Human-Etisk Forbunds nettsted seende slik ut.

Human-Etisk Forbund fikk nye nettsider klokken 12 i dag

Den største endringen på HEFs nettsted noensinne.

Publisert:

Kommunikasjonssjef i Human-Etisk Forbund, Agnieszka Bryn, er fornøyd og litt spent. I dag klokken 12 ble forbundets nye nettsider lansert - et prosjekt avdelingen hennes har jobbet med i omtrent ett år.

– Vi lanserte bare for noen få timer siden siden, men det er klart at det er en stor endring. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger så langt. Dette er største endringen på forbundets nettsted noensinne, sier Bryn.

Hun vil gjerne ha tilbakemeldinger og forsikrer at hun og medarbeiderne vil følge med på bruken av nettstedet framover og justere innholdet fortløpende slik at det blir lettest mulig å finne det man er på jakt etter.

Tilpasset mobil og nettbrett

Den viktigste tekniske endringen på det nye nettstedet, er at alle sider har blitt skalerbare. Det vil si at de automatisk tilpasser seg ulike skjermbredder, fra de minste mobiltelefoner til de bredeste pc-skjermer.

– En stadig større andel av trafikken kommer fra mobil og nettbrett. Designendringen er et helt nødvendig grep for å gi denne økende gruppen en bedre brukeropplevelse, sier hun.

I 2015 kom 34 prosent av trafikken på Human.no fra mobil eller nettbrett. Det er omtrent en fordobling siden 2013, får vi vite.

Det ligger omfattende analyser og brukbarhetstesting bak det nye nettstedet.

– Vi har blant annet målt hvor folk går når de er på Human.no. Svært mange er for eksempel interessert i seremonier. Derfor har vi gjort det lettere å finne informasjon om dette, samt å melde seg på eller bestille, sier hun.

Kortere tekster

Et annet grep som er gjort, er at innledningstekstene er kortet ned.

– Brukeranalyser forteller oss at folk faller av hvis de blir møtt med en lang tekst. De vil heller ha korte innledningstekster med mulighet til å klikke seg videre. Vi har prøvd å tilpasse nettstedet etter dette prinsippet, sier hun.

Kommunikasjonssjefen forteller også om en ny temaside som Human.no ikke har hatt før, nemlig «Livssynspolitikk og debatt».

– Det er stadig offentlig debatt rundt temaene vi er engasjert i. Målet med denne nye sida er å hjelpe folk til å lese seg opp på de ulike debattene og gjøre seg opp en egen mening, sier Bryn.

Human-Etisk Forbunds nye nettsider bruker også såkalt geolokasjon. Det betyr at nettstedet vet hvor du er. Fordelen med det er at du kan få lokal informasjon om Human-Etisk Forbund på det stedet du befinner deg.

– Folk i Troms er ikke nødvendigvis interessert i arrangementer som skjer i Oslo. Vi har lagt stor vekt på alle skal få opp lokale arrangementer på forsida. Geolokasjon gjør også at du får opp kontaktinformasjon for Human-Etisk Forbund i det fylket du befinner deg, sier hun.

Bryn forteller at Human-Etisk Forbund er aktivt over hele landet, og at stadig flere er interessert i arrangementer der de bor. Det har vært viktig å synliggjøre på de nye nettsidene.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus