Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Leder i Islamsk Råd Norge, Senaid Kobilica, har fortsatt "ingen kommentar" til Irans dødsstraff for homofili.

Leder i Islamsk Råd Norge, Senaid Kobilica, har fortsatt "ingen kommentar" til Irans dødsstraff for homofili.

Homo-dødsstraff i Iran: Fortsatt "ingen kommentar" fra IRN

Dagbladet.no gir i dag inntrykk av at Islamsk Råd Norge (IRN) har tatt stilling mot dødsstraff for homofili. Men det har de ikke. Når det gjelder Iran er det fortsatt "ingen kommentar".

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2009 kl 14:42

- Vi tar avstand fra dødsstraff i Norge, men når det gjelder Irans dødsstraff for homofili, så kan jeg ikke kommentere det. Jeg har vært i kontakt med den iranske ambassaden, og bildet er svært komplisert og uoversiktlig. Jeg føler at jeg vet for lite til å kommentere saken, sier leder av Islamsk Råd Norge (IRN), Senaid Kobilica, til Fritanke.no.

Dermed er det ingen bevegelse i holdningen siden saken ble heftig diskutert høsten 2007. IRN ble den gangen massivt kritisert fordi de ikke ville ta generelt avstand fra dødsstraff for homofili.

Det hele endte den gangen med at IRN oversendte saken til Den europeiske fatwarådet, slik at de kunne gi råd om hva norske muslimer bør mene om dette.

Dette førte til ros fra tidligere styremedlem i Human-Etisk Forbund, Sara Azmeh Rasmussen, som var en av de tydeligste kritikerene i debatten.

- Jeg vil rose Islamsk råd for dette. Når de har gått til dette skrittet, viser de vilje til forandring, sa Azmeh Rasmussen den gangen.

Venter fortsatt

Nå, over et år senere, venter IRN fortsatt på uttalelsen.

- Det europeiske fatwarådet mener ikke at homofile fortjener dødsstraff, som det står i Dagbladet.no. De har ikke uttalt seg ennå. Jeg har sendt Dagbladet en e-post og bedt dem rette dette, men det har ikke skjedd ennå, forteller Kobilica.

Han poengterer at norske muslimer generelt sett ikke er opptatt av slike tema.

- Vi er opptatt av å leve fredlig sammen, og tar klart avstand fra dødsstraff.

- Men dette gjelder tydeligvis ikke for homofile i Iran?

- Som sagt, jeg kjenner ikke situasjonen der. Da blir det vanskelig for meg å kommentere det, sier Senaid Kobilica.

Fortsatt feil på Dagbladet.no

Når Fritanke.no klikker seg inn på Dagbladet.no kl. 1450, snart fem timer etter at den ble publisert, står følgende feil der fortsatt:

"Kobilica mener et eksempel på at Islams råd i Norge ikke følger fatwaer fra det europeiske fatwarådet er sistnevntes ønske om dødsstraff for homofile.
- Dette tar vi sterk avstand fra. Alle har rett til å leve et liv i frihet og fred, her har vi vært tydelige. "

html .fb_share_link { padding:2px 0 0 20px; height:16px; background:url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat top left; }Del på Facebook