Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Referentene holdt orden på stemmegivingen.
 Foto: Even Gran

Referentene holdt orden på stemmegivingen. Foto: Even Gran

Landsmøtet:

HEF vil ha strengere kontroll av religiøse skoler

Human-Etisk Forbund går ikke inn for å kutte statsstøtten til religiøse skoler. Men forbundet vil intensivere kontrollen.

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2011 kl 09:48

I dag behandlet på Human-Etisk Forbunds landsmøte et forslag fra Rogaland HEF om å gå inn for å kutte offentlig støtte til religiøse skoler.

Forslaget ble satt opp mot et forslag fra landsmøtets redaksjonskomite som ikke går inn for å kutte offentlig støtte, men som heller understreker at kontrollen med religiøse skoler må skjerpes.

– Dersom undervisningen ikke er i tråd med opplæringsloven, må økonomisk støtte trekkes tilbake og skolene stenges, heter det i forslaget fra redaksjonskomiteen.

Dette forslaget (se grå boks til høyre) ble vedtatt med 45 stemmer, mens 17 stemte på forslaget fra Rogaland om kutt i offentlig støtte.

Gule: - En helt grei uttalelse

Tidligere generalsekretær Lars Gule, advarte fra talerstolen sterkt mot å gå inn for kutt i offentlig støtte til religiøse skoler.

– Vår tolkning av menneskerettighetene bør være romslig og tolerant. Retten til å etablere religiøse skoler er beskyttet av menneskerettighetene, og uten offentlig støtte er ikke denne retten reell. Jeg vil advare sterkt mot å vedta Rogalands forslag, sa Gule.

Etter vedtaket var han fornøyd.

– Dette er en helt grei uttalelse som innebærer at forbundets linje i denne saken videreføres, sier Gule til Fritanke.no.

Mauland: – Dette ble et veldig utvannet vedtak som ikke kommer med noe nytt.

Misfornøyd forslagsstiller

Forslagsstiller Sara Mauland, fylkesleder i Rogaland, er misfornøyd med vedtaket.

– Dette synes jeg ble et veldig utvannet vedtak som ikke kommer med noe nytt, sier hun.

Les den endelige uttalelsen

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus