Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
HAMU er Human-Etisk Forbunds hjelpeorganisasjon. De største prosjektene til HAMU er i dag i Nepal, India, og Uganda.

HAMU er Human-Etisk Forbunds hjelpeorganisasjon. De største prosjektene til HAMU er i dag i Nepal, India, og Uganda.

HAMU gir 30.000 til Haiti

I forrige uke ble det kjent at Human-Etisk Forbund gir 100.000 kroner til Haiti. Nå sper HAMU på med ytterligere 30.000 humanistkroner til jordskjelvofrene.

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2010 kl 16:35

HAMU - Humanistisk aksjon for menneskerettigheter i utviklingsland - har besluttet å gi 30.000 kroner øremerket hjelpearbeidet på Haiti.

HAMU er allerede inne i regionen. Siden 2008 har hjelpeaksjonen finansiert et prosjekt rettet mot haitiske kvinner og barna deres i den Dominikanske republikk. De 30.000 kronene som gies nå, blir kanalisert gjennom dette prosjektet.

Ildsjelen bak HAMUs prosjekt er Sebastian Velez. Han er doktorgradsstipendiat og ansatt ved Harvard University. Velez reiser mye til Haiti og den Dominikanske republikk i forbindelse med forskningen sin, og var i området da jordskjelvet inntraff, heter det i pressemeldingen fra HAMU

Velez har brukt mesteparten av tida si de to siste ukene på å organisere leveranser av mat og medisinsk utstyr til byen Jacmel på Haiti. Her har også den amerikanske humanistunionen et hjelpeprosjekt på gang.

- Noe av det som trengs mest nå er utstyr til å foreta amputasjoner og behandle alvorlige bruddskader, forteller Sebastian Velez som samarbeider med et team spanske doktorer i landet.

Les mer om HAMUs prosjekt for haitiske kvinner og barn