Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Men med andre verdenskrig? Aleksander Kielland? Åsta-ulykken? Scandinavian Star? Nei, Gud har bare stått bak en bussulykke i 1998, ifølge Westboro Baptist Church.

Men med andre verdenskrig? Aleksander Kielland? Åsta-ulykken? Scandinavian Star? Nei, Gud har bare stått bak en bussulykke i 1998, ifølge Westboro Baptist Church.

- Gud hater Norge

Den beryktede Westboro Baptist Church i USA refser Norge, og alle andre land i verden. Men de siste hundre årene har Den Store Allmektige bare straffet oss en gang.

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2010 kl 11:40

Westboro Baptist Church i USA er en dypt reaksjonær konservativ kristen menighet i USA.

Menigheten har blitt kjent for sine demonstasjoner i nærheten av hendelser der de er sikret mye pressedekning. Hatkampanjene deres går først og fremst ut over homofile, som de konsekvent omtaler som "fags". Jødene står heller ikke høyt i kurs. Plakatene "God hates fags" og "God hates jews" er gjengangere.

Men det er ikke bare homofile og jøder som hates av Gud. Skal vi tro hatmenigheten har Han Der Oppe heller ikke mye til overs for alle verdens land, inkludert Norge.

På sida "God hates Norway" kan vi lese at vi leder "a filthy way of life", at vi har "a false religious system".

- (Den norske statskirken) vil bare velge de lederne som forteller politikerne akkurat det de vil høre, og det er ikke mer enn "Gud elsker alle" og "det er ok å være homo", heter det.

Likevel: Bare én straffedom de siste 100 årene

Når det kommer til avsnittet "God's wrath revealed", viser det seg at det likevel ikke er Den Store Allmektige som står bak flesteparten av ulykkene her til lands.

Hadde vi levd livene våre mer i tråd med Westboro Baptist Church sine hatefulle påbud, ville vi faktisk i løpet av de siste hundre årene kun ha unngått en bussulykke med 15 døde i 1988. Denne var det visstnok Gud som stod bak.

Før dette straffet Gud oss i 1904 med bybrannen i Ålesund. Så kom 1899 med to ulykker samme år. Deretter blir det en del stormer som tok liv, og en kirkebrann i Grue i 1822. Første gang Himmelens Hersker slapp løs sin vrede over oss, var under Svartedauden rundt 1350, ifølge de homohatende amerikanske baptistene.

Andre verdenskrig, Aleksander Kielland-ulykken, Åsta-ulykken og Scandinavian Star nevnes ikke med et ord.