Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Så er det klart. Solhjell griper inn. Hans statssekretær Lisbet Rugtvedt sier at at kirkevalg ikke hører hjemme i skoletida. Hun forutsetter at Elverum vgs. retter seg etter dette.

Så er det klart. Solhjell griper inn. Hans statssekretær Lisbet Rugtvedt sier at at kirkevalg ikke hører hjemme i skoletida. Hun forutsetter at Elverum vgs. retter seg etter dette.

Full støtte til HEF fra Solhjell

Elverum videregående skole vil arrangere kirkevalg i skoletida. Nå griper departementet inn.

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2009 kl 10:23

I går ble det kjent at Elverum videregående skole planlegger å arrangere ordinært kirkevalg for stemmeberettigede elever, samtidig som skolen skal ha fiktivt skolevalg for alle elever, i forkant av stortingsvalget.

HEF reagerte sterkt, og oppfordret kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell om å "gripe inn".

- Hører ikke hjemme i skoletida

Nå har HEFs henstillinger båret frukter. Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Lisbet Rugtvedt, (SV) sier til Vårt Land i dag at det kan bli aktuelt å kontakte skolen via Fylkesmannen i Hedmark for å informere om at kirkevalg ikke hører hjemme i skoletida.

- Hvis det stemmer at Elverum videregående har tenkt å holde kirkevalg for elevene i skoletida, er det på kant med skolens formålsparagraf. Skolen skal være en arena for kunnskap, og et kirkevalg hører ikke hjemme i skoletida, sier Rugtvedt.

På spørsmål fra Vårt Land om det Vil det få konsekvenser for Elverum videregående skole hvis de likevel gjennomfører kirkevalget i skoletida, svarer Rugtvedt at hun ikke tror skolen kommer til å gjennomføre dette når de får greie på hva departementet mener.

- Jeg vil bli svært overrasket hvis skoleledelsen velger å gjennomføre et kirkevalg i skoletida når de kjenner til vårt syn, sier hun.

Hamar-biskop ser ingen problemer

Biskop i Bjørgvin, Halvor Nordhaug, gikk i går ut med full støtte til Human-Etisk Forbunds syn i denne saken.

Hans kollega i Hamar, Solveig Fiske, har imidlertid et annet syn. Hun ser ingen problemer med skole/kirke-samrøret på Elverum. Hun synes heller det vitner om "en skole med selvtillit".

- Dette viser at kirken kan invitere til deltakelse, og det mener jeg er positivt. Vi er veldig interessert i at barn og unge skal bli mer synlige i kirken, og dette er én vei å gå, sier hun til Vårt Land.

Fiske har full tillit til at skoleledelsen gjør dette på en respektfull måte som ikke støter noen.

HTML .fb_share_link {
PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 20px; PADDING-RIGHT: 0px; BACKGROUND: url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat left top; HEIGHT: 16px; PADDING-TOP: 2px
}

Del på Facebook