Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
I dag er det ett år siden Fritanke.no la ut sin første nyhetssak. I løpet av året har Fritanke.no publisert 327 artikler. Den store overvekten av disse er nyhetssaker. Det er lagt ut 240 av disse. 63 av sakene er kommentarartikler og det har blitt lagt ut 24 reportasjer.

I dag er det ett år siden Fritanke.no la ut sin første nyhetssak. I løpet av året har Fritanke.no publisert 327 artikler. Den store overvekten av disse er nyhetssaker. Det er lagt ut 240 av disse. 63 av sakene er kommentarartikler og det har blitt lagt ut 24 reportasjer.

Fritanke.no er ett år i dag!

#I dag er det nøyaktig ett år siden den første ordinære saken ble lagt ut på Fritanke.no. - Jeg synes vi har greid å oppfylle intensjonene tross små m...

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2007 kl 13:45

I dag er det nøyaktig ett år siden den første ordinære saken ble lagt ut på Fritanke.no. - Jeg synes vi har greid å oppfylle intensjonene tross små midler, sier ansvarlig redaktør Kirsti Bergh.

Tekst: Even Gran
Publisert 28.8.2007

Fritanke.no har hatt publiseringspause over jul, påske og sommerferie. Det publiseres heller ikke saker i helgene. Årsresultatet på 327 artikler ligger dermed godt over målet om minst én ny artikkel hver virkedag.

- Jeg synes vi har greid å oppfylle de intensjonene vi hadde da vi startet. Det har vi greid til tross for de små ressursene rår over, sier redaktør Kirsti Bergh.

Ønsker seg mer livssyn

I lanseringsskrivet fra redaktøren het det i august 2006 at målsettingen med Fritanke.no er "å være en uavhengig nettavis på et livssynshumanistisk grunnlag, som skal få fram aktuelle nyhetssaker fra livssynsfeltet og gi andre vinkler på allerede eksisterende nyheter".

Kirsti Bergh skrev videre at det er et mål stille "noen av de spørsmålene andre medier glemmer i saker som gjelder livssynspolitiske spørsmål og livssynsfrihet".

Ett år senere er hun fornøyd når det gjelder den livssynspolitiske dekningen, men synes kanskje nettavisa burde ha gjort en bedre jobb når det gjelder livssyn som sådan.

- Utfordringen er å få et bredere nedslagsfelt knyttet til kjernen i vårt og andres livssyn. Vi vil altså prøve å få til flere saker som dreier seg om eksistensielle og kulturelle spørsmål, sier redaktøren.

Hun synes Fritanke.no blir godt lagt merke til i forhold til de knappe ressursene nettavisa rår over. Men som debattorgan fungerer den ikke, medgir hun.

- Vi ønsket oss at Fritanke.no skulle bli en debattarena, men det har vi ikke greid. Jeg tror det skyldes at vi mangler en nettløsning som gjør det mulig å føre en debatt slik folk er vant til å debattere på nettet, sier hun.

Bergh legger til at dette først og fremst et økonomisk spørsmål for Fritanke.no. Det koster mye penger å utvikle en debattløsning slik vi for eksempel ser det på nettstedene til de store riksavisene.

Snart kommer "Den tvilsomme humanist"
Bergh forteller at det likevel snart vil oppstå en debattarena, men da litt på siden av Fritanke.no. Fritanke.no har nemlig planer om å knytte til seg en blogg med navnet "Den tvilsomme humanist.

- Her vil Fri tanke-skribent, redaktør av tidsskriftet Humanist, skeptikeren og folkloristen Arnfinn Pettersen blogge om dagsaktuelle saker som har med livssyn og livssynspolitikk å gjøre, forteller Bergh.

Bloggen vil få fast plass i høyremargen på Fritanke.no.