Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Det var denne synagogen i Oslo som ble beskutt natt til søndag.

Det var denne synagogen i Oslo som ble beskutt natt til søndag.

- Et skudd mot oss alle

#Human-Etisk Forbund reagerer sterkt på de ti skuddene som ble avfyrt mot den jødiske synagogen i Oslo helgen. - Kritikk av livssyn er av det gode, me...

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2006 kl 13:49

Human-Etisk Forbund reagerer sterkt på de ti skuddene som ble avfyrt mot den jødiske synagogen i Oslo helgen. - Kritikk av livssyn er av det gode, men det skal gjøres med ord og gjennom debatt - ikke med våpen og voldsutøvelse, skriver generalsekretær Kristin Mile i en pressemelding.

Av Even Gran
Publisert 18.8.2006

Det var natt til søndag at en fortsatt ukjent gjerningsperson avfyrte ti skudd mot den jødiske synagogen i Bergstien ved St.Hanshaugen i Oslo.

Handlingene har blitt fordømt fra alle hold, ikke minst fra justisminister Knut Storberget (Ap). - Jeg ser ytterst alvorlig på denne typen voldsutøvelse. Historien har lært oss nødvendigheten av å slå slik adferd resolutt tilbake, sier han til Vårt Land.

- Vold mot livssynsfriheten
Nå føyer også HEF seg til rekken av personer og organisasjoner som fordømmer angrepet.

- Skuddene er vold rettet mot menneskerettigheten som garanterer livssynsfrihet, skriver generalsekretær Kristin Mile i pressemeldingen.

Hun oppfordrer alle til å slå ring om tros- eller livssynsamfun som blir angrepet på denne måten.

- Human-Etisk Forbund appellerer til alle humanister og troende om å reagere på overgrep som trusler og vold mot gudshus - enten det gjelder angrep på kristne kirker i Palestina eller trusler mot moskeer eller synagoger i Norge, skriver Mile på vegne av HEF.

Mile er opptatt av at diskusjon og kritikk rundt religiøse spørsmål skal føres med ord, og ikke med våpen.

- Kritikk av livssyn er av det gode, men det skal gjøres med ord og gjennom debatt - ikke med våpen og voldsutøvelse, heter det i pressemeldingen.