Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Det er opprør i Handel og kontors klubb i Human-Etisk Forbund etter at LO-sekretariatet i går valgte å gå inn for en fortsatt grunnlovsforankret statskirke.

Det er opprør i Handel og kontors klubb i Human-Etisk Forbund etter at LO-sekretariatet i går valgte å gå inn for en fortsatt grunnlovsforankret statskirke.

- Et misbruk av LO

#- Her blir LO brukt av den fraksjonen i Arbeiderpartiet som ønsker å videreføre statskirkeordningen. Det er et misbruk av LO, sier Handel og kontors ...

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2006 kl 12:46

- Her blir LO brukt av den fraksjonen i Arbeiderpartiet som ønsker å videreføre statskirkeordningen. Det er et misbruk av LO, sier Handel og kontors klubbleder i HEF, Tove Solli.

Tekst: Even Gran
Publisert: 5.12.2006

Klubbleder Tove Solli i Handel og kontor-klubben i Human-Etisk Forbund er dypt skuffet over LO-sekretariatets vedtak om å støtte en fortsatt grunnlovsforankret statskirke.

Hun mener at LO i denne saken har blitt brukt av Gerd Liv Valla og resten av den fraksjonen innen Ap som ønsker å videreføre statskirkeordningen.

- Det er ingen grunn til at LO skal mene noe om et så omstridt spørsmål. Statskirkeordningen har ingenting med folks lønns- og arbeidsbetingelser å gjøre. Men dessverre er flertallet i LO-sekretariatet tilhengere av statskirkeordningen. De har misbrukt sin posisjon i LO til å fremme en sak de nok er opptatt av, men som ikke bør angå LO. Et slikt misbruk er kritikkverdig, slår Solli fast.

Hun mener det er et stort tap for LOs troverdighet som fagorganisasjon at organisasjonens grunnleggende verdier skal vike plassen til fordel for et indre spill i Arbeiderpartiet.

Les pressemelding sendt ut fra Handel og kontor-klubben i HEF i dag.