Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Fritanke.no-journalist Even Gran (t.h.) møtte religionsforsker Lars Laird Iversen og kristne Mari Finstad Berg til debatt på Ytring TV.
 Foto: Faksimile fra NRK

Fritanke.no-journalist Even Gran (t.h.) møtte religionsforsker Lars Laird Iversen og kristne Mari Finstad Berg til debatt på Ytring TV. Foto: Faksimile fra NRK

Er troende kristne en utsatt minoritet?

Er det flaut å stå fram som kristen og blir unge kristne hetset? Fritanke.nos journalist Even Gran har vært i debatt med en kristen og en religionsforsker.

Publisert:

Fritanke.nos journalist Even Gran har deltatt om temaet i det nettbaserte debattprogrammet Ytring TV sammen med religionssosiolog Lars Laird Iversen og generalsekretær i Sosialistisk Ungdom, Mina Finstad Berg. Sistnevnte karakteriserer seg som feminist og kristen.

Utgangspunktet for debatten var en kronikk på NRK Ytring – «Flaut å være kristen» av Ida Marie Haugen Gilbert, der hun forteller at hun gjemmer bibelen når hun får besøk. Religionsforskeren Lars Laird Iversen har forsket på unge kristne, og forteller at mange av dem opplever at de er en minoritet, mens kritikerene gjerne føler at de sparker oppover når de kritiserer kristendommen. Unge muslimer er mer åpne om sin religiøsitet – kanskje fordi deres religiøsitet er mer synlig.

Fritanke.no-journalist Even Gran mener det er bra at det er blitt mer debatt om kristendommen, og er klar på at dette er noe kristne må tåle. Men han innrømmer at noen «nyfrelste» ateister kanskje kan bli litt vel intense og glemme alminnelig høflighet i debatter.

Laird Iversen mener derimot at det er mange slappe sekulære som har tenkt for lite gjennom de store spørsmålene og får slippe for lett unna.

Se hele debatten her.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus