Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Siden rundt 1978 har medlemstallet i HEF vært i sterk vekst. I høst har veksten skutt fart. Flere detaljer her.

Siden rundt 1978 har medlemstallet i HEF vært i sterk vekst. I høst har veksten skutt fart. Flere detaljer her.

25 nye HEF-medlemmer hver dag

Den 25. august rundet Human-Etisk Forbund 75 000 medlemmer. Allerede nå er det over 75 550. Det er en netto økning på ca. 25 nye medlemmer pr. dag.

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2009 kl 09:27

Siden Human-Etisk Forbund rundet 75 000 medlemmer den 25. august, har forbundet økt med ytterligere 550 medlemmer (pr. 16. september). Dette er netto økning etter at utmeldte og dødsfall er trukket fra. Økningen er på ca. 25 nye medlemmer pr. dag.

- Det er mye høyere enn normalt. Hvis vi for eksempel ser på hele august måned, fikk vi 618 medlemmer. Vanligvis bruker vi å ha en netto medlemsøkning på drøyt 200 denne måneden, forteller medlemsrådgiver i Human-Etisk Forbund, Per Hansen, til Fritanke.no.

Regner man et snitt på 25 nye medlemmer pr. dag i september, slik forbundet har sett at det har utviklet seg etter månedsskiftet, later inneværende måned til å bli en enda bedre innmeldingsmåned.

- Hvis dette fortsetter, kommer vi opp i 750 nye medlemmer netto for september. Dette er langt høyere enn de rundt 300 nye medlemmene vi normalt får denne måneden , forteller han.

Tror kirkevalgkortet er viktig

Hansen antar at utsendingen av valgkort til alle medlemmene i Den norske kirke er hovedårsaken til den ekstraordinært sterke medlemsveksten.

- Mange har selvsagt blitt oppmerksom på at de er medlemmer i kirken gjennom dette valgkortet, og funnet ut at de heller ønsker å være medlem hos oss, sier han.

Hansen tror annen forklaring kan være at forbundet har sendt ut det såkalte 15-årsbrevet litt tidligere enn vanlig.

- Dette er et brev vi sender til alle 15- åringer som foreldrene så langt har oppført som støtteberettigede barn. Når barna fyller 15 år er de livssynsmessig myndige, og da får de et tilbud om å bli medlem hos oss. Hvis de ikke svarer, strykes de fra våre registre. Men det er klart at det er en del som melder seg inn på grunn av dette, forklarer Hansen.

Han forteller at Human-Etisk Forbund i tillegg har hatt verveannonsekampanjer i en rekke aviser og på nett i det siste.

Kun liten andel av de kirkeutmeldte

De siste tallene fra Den norske kirke viser at rundt 24 000 har valgt å melde seg ut av kirken etter å ha fått valgkortet. Hvis de nye HEF-medlemmene kommer herfra, er det kun en liten andel av de kirkeutmeldte som så langt har valgt å melde seg inn i forbundet.

På slutten av 70-tallet startet en periode med sterk medlemsvekst i Human-Etisk Forbund som fortsatt pågår. Mer detaljer i denne saken.

HTML .fb_share_link {
PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 20px; PADDING-RIGHT: 0px; BACKGROUND: url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat left top; HEIGHT: 16px; PADDING-TOP: 2px
}

Del på Facebook