Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Synne Sørgjerd og Iver Daaland Åse fikk en sørgelig avslutning på torsdagen.
 Foto: Even Gran

Synne Sørgjerd og Iver Daaland Åse fikk en sørgelig avslutning på torsdagen. Foto: Even Gran

150 påmeldt, ingen kom

Skuffelsen var stor. De var automatisk påmeldt, men ingen stortingsrepresentanter dukket opp på HUs alternative opplegg.

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2018 kl 09:08

Tretten stortingsrepresentanter meldte seg av Humanistisk ungdoms litt dårlig planlagte «alternative opplegg». Ingen av dem fikk underskrift fra stortingspresidenten slik de egentlig skulle, men likevel; det betydde jo at 150 ville komme!

Organisatorisk nestleder i HU, Synne Sørgjerd, dro derfor på butikken og kjøpte inn en stor haug rislunsj fra Tine (mer lettvint enn å koke grøt) samt at en skål med Twist-biter som hadde blitt til overs etter at alle de gode bitene var tatt, ble satt fram. Alt dette var fritt tilgjengelig for de 150 påmeldte.

Men ingen kom.

Det var veldig god plass i det store lokalet i Brugata 19 da Sørgjerd begynte navneoppropet. Politikernavnene ble lest opp ett etter ett, etterfulgt av noen sekunders nedtrykt taushet.

Spent stemning i minuttene før gjestene burde ha vært der.
 Foto: Even Gran

Spent stemning i minuttene før gjestene burde ha vært der. Foto: Even Gran

Et dårlig eksempel for elever

– Dette var veldig skuffende. Man skulle nesten tro de ikke likte å bli automatisk påmeldt til et litt dårlig forberedt alternativt opplegg, sa Sørgjerd til Fri tanke idet de triste realitetene begynte å synke inn over henne.

Også sentralstyremedlem Iver Daaland Åse, som hadde tatt turen fra Trondheim til Oslo i ens ærend for å få hilse på de mange påmeldte politikerne, måtte etterhvert ta den grimme virkeligheten inn over seg.

– Hvis skoleelever gjør det stortingsrepresentantene har gjort her, får de fravær. Jeg synes ikke de går foran med et godt eksempel, sa han.

HU-leder Kristoffer Stokkeland var også tilstede. Han kommenterte at stortingsrepresentantene kanskje ikke liker å bli automatisk påmeldt på denne måten.

– I så fall burde de kanskje vurdere om det er så smart å melde elever automatisk på skolegudstjenester, mente han.

HU fikk et par avmeldinger fra stortingsrepresentanter, dog uten signatur fra stortingspresidenten. Her kan du se noen av dem.

Hadde stortingsrepresentantene kommet, kunne de ha forsynt seg med Twist-biter ingen egentlig liker.
 Foto: Even Gran

Hadde stortingsrepresentantene kommet, kunne de ha forsynt seg med Twist-biter ingen egentlig liker. Foto: Even Gran