Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Christian Lomsdalen er innstilt som ny styreleder i Human-Etisk Forbund. Valget skjer på høstens landsmøte.
 Foto: Even Gran/Monica Johnsen

Christian Lomsdalen er innstilt som ny styreleder i Human-Etisk Forbund. Valget skjer på høstens landsmøte. Foto: Even Gran/Monica Johnsen

Christian Lomsdalen innstilt som ny leder i Human-Etisk Forbund

Valgkomiteens innstilling til nytt sentralstyre i Human-Etisk Forbund er nå offentliggjort. Nåværende nestleder Christian Lomsdalen er innstilt på topp. Valget skjer på landsmøtet i september.

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2021 kl 17:27

Det har en stund vært kjent at sittende styreleder i Human-Etisk Forbund, Tom Hedalen, har varslet at han ikke tar gjenvalg på høstens landsmøte. Hedalen har sittet i Human-Etisk Forbunds øverste organ siden 2011 og som leder siden 2013. Nå er det klart hvem valgkomiteen innstiller som hans etterfølger, nemlig nestleder siden 2019, Christian Lomsdalen.

– Jeg er stolt, glad og ydmyk over at jeg er innstilt som ny leder av Human-Etisk Forbund, sier han til human.no.

Lomsdalen har sittet i sentralstyret (da hovedstyre) siden 2017, men har vært og er veldig aktiv også lokalt i Bergen, der han bor og jobber som lektor. I tillegg til å være styremedlem av lokallaget er han også medlem av konfirmasjonsutvalget og kursleder, og har siden i høst laget podkasten Tanketrigger to andre mangeårige HEF-tillitsvalgte, Magni Hjertenes Flyum og Therese Gedde, sistnevnte er innstilt som nytt varamedlem i sentralstyret.

– Jeg ønsker å bidra til å skape et synligere og tydeligere Human-Etisk Forbund, som i større grad kan bidra til å starte toneangivende debatter heller enn å reagere på andres initiativer. Human-Etisk Forbund, med en medlemsmasse på over 100 000 medlemmer, burde ha store muligheter for dette.

Les Christian Lomsdalen: Et tydeligere Human-Etisk Forbund – i samfunnet og for medlemmene

Valgkomiteens innstilling til nytt sentralstyre i Human-Etisk Forbund

«Valgkomiteen mener at innstillingen ivaretar alle sentrale forventninger;

  • kompetanse, interesseområde, engasjement, ideologi, seremoni, organisasjonskunnskap, erfaring, geografi, kjønn, alder, arbeidskapasitet, ureddhet, nytenking og samarbeidsevne.

– Vi trenger et sentralstyre som kan se lange linjer, har mye kunnskap og vilje til å ta vanskelige valg og kanskje også gå helt nye veier! Aller mest trenger vi et styre som klarer å ta vare på alle ledd i organisasjonen og greier å spille administrasjonen, våre tillitsvalgte, våre ansatte og samarbeidspartnere gode – lokalt, sentralt og internasjonalt», skriver valgkomiteen i sin innstilling.

  • Leder: Christian Lomsdalen (Hordaland regionlag) – NY leder
  • Nestleder: Anveig Bjordal Halkjelsvik (Møre & Romsdal regionlag) NY nestleder
  • Styremedlem: Hilde Dybwad (Nordland regionlag)
  • Styremedlem: Haakon Gunleiksrud (Trøndelag regionlag)
  • Styremedlem: Nina Fjeldheim (Akershus regionlag)
  • Styremedlem: Martin Lerstang Mikkelsen (Telemark regionlag) NYTT styremedlem
  • Varamedlem: Therese Gedde (Buskerud regionlag) NYTT varamedlem
  • Varamedlem: Kjetil Sørensen (Finnmark regionlag) NYTT varamedlem

Valgkomiteen leverer en enstemmig innstilling.

(Human-Etisk Forbund har beholdt de gamle fylkeslagene som regionlag.)