Kort notert

Utdanningsdirektoratet avviser klage fra skolebyråden i Oslo

Publisert: 09.06.2014 kl 19:52

Godkjenningen av en muslimsk skole i Oslo opprettholdes, på tross av klagen fra Oslo kommune, ifølge Utdanningsdirektoratet. Saken ligger nå på kommunalminister Jan Tore Sanners (H) bord.
Klagen fra Oslos skolebyråd Anniken Hauglie (H) ble avvist fordi Utdanningsdirektoratet ikke kunne se noen konsekvenser for Oslos øvrige skoler, skriver Aftenposten.
– Vi kan ikke se at kommunen har argumentert for at opprettelse av en ny privat grunnskole vil få konsekvenser for den offentlige skolestrukturen i Oslo, heter det i brevet fra Utdanningsdirektoratet til Kunnskapsdepartementet.
Den muslimske skolen «Mødre for muslimsk grunnskole» fikk for to år siden avslag på søknaden om å starte skole høsten 2012. Siden den gang har foreningen byttet ut styreleder Rawafid Shahad med Bibi Maliha Hosainey. Shahad var involvert i Urtehagen, en muslimsk skole som var i drift fra 2001 til 2004 og som ble stengt av Fylkesmannen etter uro og kritikk.
Utdanningsdirektoratet ga «Mødre for muslimsk grunnskole» grønt lys 7. april i år, men i skolebyrådens klage vektla Hauglie at det var det samme miljøet som sto bak begge skolene.
Hauglie kontaktet kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) via tekstmeldinger før klagen ble sendt. Utvekslingen mellom de to partifellene førte til at Røe Isaksen tidligere denne måneden erklærte seg inhabil.
Kommunalminister Jan Tore Sanner er oppnevnt som settestatsråd for Røe Isaksen og skal vurdere hvorvidt skolen skal godkjennes eller ikke. (©NTB)

Vis alle notiser