Kort notert

Stortinget sa ja til rituell omskjæring på sykehus

Publisert: 17.06.2014 kl 12:14

Stortinget sa mandag ja til rituell omskjæring av guttebarn. Men inngrepet skal kun utføres av offentlig helsepersonell.
Heretter skal landets sykehus kunne tilby foreldre å utføre rituell omskjæring av guttebarn. Dermed er både den jødiske og muslimske minoriteten sikret at inngrepet skjer på medisinsk forsvarlig vis.
Vedtaket er en seier, mener leder og forstander i Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn.
– I dag er jeg veldig stolt av politikerne våre og av landet mitt. Det er spesielt hyggelig at innstillingen fra helse- og omsorgskomiteen var enstemmig, sier Kohn til NTB.
Også Senterpartiet, som tidligere har markert motstand mot omskjæring, har stilt seg bak vedtaket for å sørge for at inngrepet skjer i trygge former.
Men partiet har samtidig fristilt sine medlemmer i saken, og tre av Sps stortingsrepresentanter, anført av Jenny Klinge, har kommet med et tilleggsforslag om at det fastsettes en nedre aldersgrense på 18 år.
– Det som plager meg, er uviljen hos mange mot å diskutere om det er prinsipielt riktig skjære vekk friske kroppsdeler på småbarn, når ungen verken har mulighet til å samtykke eller nekte, sa Klinge da saken var til debatt i Stortinget mandag. (©NTB)

Vis alle notiser