Kort notert

RLE-lærer Langeland varsler omkamp om K-en

Publisert: 23.10.2014 kl 12:59

Hallgeir Langeland, lærer og tidligere stortingsrepresentant for SV, vil ikke undervise i KRLE. Han tror saken kan ende i Menneskerettighetsdomstolen nok en gang.

I 2007 ble K-en i KRL-faget klaget inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg av foreldre, med Høyre-politiker Ingebjørg Storeide Folgerø fra Stavanger i spissen. Domstolen slo fast at Norge hadde brutt Den europeiske menneskerettskonvensjonen. Følgen var at ordet «kristendom» ble fjernet fra religionsfaget.

Onsdag varslet regjeringen at faget Religion Livssyn Etikk (RLE) igjen skal få en K for kristendom inn i navnet og at halvparten av undervisningen skal dreie seg om kristendom.

– Jeg liker veldig dårlig at de kommer tilbake med K-en. Vi tok den bort i 2008 fordi religionene skulle behandles på en likeverdig måte, sier Hallgeir Langeland til Stavanger Aftenblad.

Han jobber som lærer på Austbø skole i Stavanger og tror foreldre vil reagere på endringene og ta en omkamp i Strasbourg. Han får støtte fra Human-Etisk Forbund.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener (H) det nye forslaget til KRLE-faget ikke er i strid med menneskerettighetene. (©NTB)

Vis alle notiser