Kort notert

Oslo domkirke vil ha bort 22. juli-hjerte

Publisert: 01.09.2015 kl 08:48

Kirkelig fellesråd vil ha bort et stort rødt hjerte som ble satt opp ved Oslo domkirke etter terroren 22. juli. Trist, mener kunstneren og den nasjonale støttegruppen.

Dermed står hovedstaden i fare for å miste sitt eneste 22. juli-minnesmerke, skriver Dagbladet. Kunstner Espen Hilde har fått brev om at hjertet, som står i Domkirkeparken, må fjernes innen 1. september. Parken skal rustes opp, og hjertet med teksten «…og størst av alt er kjærligheten» må bort. Men Robert Wright i Kirkelig fellesråd sier tidsfristen ikke er absolutt, og rådet vil ikke selv fjerne hjertet.

– Men det skal ikke stå der til evig tid. Det er vi veldig klare på.

Rådet ønsker i stedet at etterlatte kan bruke et lite landskapsrom i den nye parken. Rommet får navnet «Blomster og lystenningsstedet».

– Jeg syns det er skikkelig trist, og det viser en manglende innsikt i viktigheten av budskapet, sier kunsteneren om pålegget om å fjerne hjertet. Også lederen i Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene, Lisbeth Kristine Røyseland, synes det er «leit og veldig rart» hvis minnesmerket blir fjernet.

AUF-leder Mani Hussaini håper hjertet eventuelt kan settes opp et annet sted, så folk fortsatt kan tenne lys og legge ned blomster ved skulpturen. (©NTB)

Vis alle notiser