Kort notert

Omstridt reporter får ytringspris

Publisert: 10.11.2014 kl 10:50

NRK-journalist Sidsel Wold får årets Ossietzkypris for sitt arbeid som reporter i Midtøsten.

NRKs reporter Sidsel Wold har flere år rapportert fra Midtøsten – særlig om Israel-Palestina-konflikten.

Ossietzkyprisen er Norsk PENs pris for fremragende innsats for ytringsfriheten, og i sin begrunnelse står det at «samtidig som Sidsel Wold utsetter seg selv for fare, behersker hun den vanskelige kunsten å være krigsreporter med et bredere perspektiv enn dekning av de enkelte aksjoner og reaksjoner».

NRK fikk tidligere i år over 600 klager på sin dekning av Gaza-konflikten, og spesielt Wold fikk hard kritikk for å være ensidig propalestinsk i sin dekning av Gaza-konflikten.

Norsk PEN mener Wold fortjener prisen, «både på grunn av innsatsen hun nedlegger for å sikre en bredest mulig formidling av inntrykk og konsekvenser av konflikten for vanlige mennesker – og fordi hun i dette arbeidet har måttet tåle skarp kritikk for å benytte sin ytringsfrihet».

Prisen deles ut årlig til en person eller institusjon som over noe tid, eller i forbindelse med en spesiell sak eller hendelse, har gjort en særlig innsats for ytringsfriheten. Prisen vil bli overrakt under et arrangement på Litteraturhuset i Oslo torsdag. (©NTB)

Vis alle notiser