Kort notert

Norsk Redaktørforening: – Journalister brukes som trofeer

Publisert: 03.09.2014 kl 10:15

Norsk Redaktørforening sier det er svært beklagelig at journalister nærmest brukes som trofeer i Den islamske statens (IS) offensiv i Syria og Irak.

– Det er dypt sjokkerende og tragisk. Det er svært beklagelig at det ser ut til at journalister trekkes fram som målgruppe og nærmest blir håndplukket for å fungere som trofeer, sier generalsekretær i Norsk Redaktørforening Arne Jensen til NTB.

Det fører til at journalistene ikke kan fortelle verden hva som skjer i de krigsherjede områdene, ifølge generalsekretæren.

– Det har aldri vært ufarlig å være journalist, men de siste årene har det skjedd en endring. Fra å kunne bli truffet tilfeldigvis i skuddvekslinger, blir journalister et mål i seg selv, sier Jensen.

Tirsdag offentliggjorde IS en video hvor den amerikanske journalisten Steven Sotloff får strupen skåret over. I videoen advarer en maskert mann andre land mot å slutte seg til USAs «onde allianse» mot IS.

I august la IS ut en video som viste drapet på den amerikanske journalisten James Foley, som ble bortført i 2012. (©NTB)

Vis alle notiser