Kort notert

Märtha Louise ville ikke svare på Williams-kritikk

Publisert: 20.09.2014 kl 00:49

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Prinsesse Märtha Louise ville ikke kommentere kritikken om at samarbeidet med Lisa Williams er uforenlig med å representere kongehuset.

Prinsessen er Norsk Epilepsiforbunds høye beskytter og holdt fredag en kort tale under forbundets 40-årsjubileum, som ble markert på Hotel Bristol i Oslo.

Talen var et av prinsessens første representasjonsoppdrag etter at hun søndag arrangerte et kontroversielt seminar med Lisa Williams, som hevder hun er synsk og kan snakke med døde.
Prinsessen forsvant raskt inn i bilen etter besøket og ville ikke svare på spørsmålet fra NTB om kritikken.

– Skader kongehuset

I etterkant er det reist en debatt om hvorvidt det å ta betalt for slike typer tjenester, er forenlig med at prinsessen har offentlige representasjonsoppdrag for kongehuset.
Prinsessen har blitt møtt med kritikk fra blant annet kirkelig hold, og biskop Jan Otto Myrseth i Bjørvin uttalte til NRK at han mener hun ikke kan representere kongehuset når hun velger å jobbe sammen med Williams.

Også psykolog Atle Dyregrov og ulike kongehuseksperter har uttalt seg kritisk.
Den danske kongehuseksperten og historikeren Lars Hovbakke Sørensen sier til Dagbladet at Märtha Louise kan skade hele det norske kongehuset med samarbeidet.

– Det har vi ikke noe med

Generalsekretær Henrik Peersen og forbundsleder Hanne Østby Granmo i Norsk Epilepsiforbund vil ikke kommentere om prinsessens forretningssamarbeid med Williams er problematisk for forbundet, som har hatt henne som sin høye beskytter siden 1990-tallet.

– Vi har fokus på jubileumskonferansen og den anerkjennelsen hun gir vårt arbeid, sier Peersen til NTB.

– Vi har alltid vært glade for å ha et beskytterskap fra kongefamilien, sier Granmo.

De vil ikke kommentere kritikken som er rettet mot prinsessen den siste uken.

– Det har jeg ikke noen synspunkter på. Det har ikke vi noe med, sier Granmo.

– Et eksperiment

Märtha uttalte søndag til NRK at hun forstår kritikken. Hun har likevel flere ganger møtt Williams og invitert henne til Oslo.

– Dette er et eksperiment som kan gå feil, men vi må bare prøve det. Jeg skjønner at folk reagerer. Alt jeg har gjort, er omstridt, og jeg respekterer dem som har et annet syn enn meg. Jeg står trygt i dette som er riktig for meg, uttalte prinsessen. (©NTB)

Vis alle notiser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...