Kort notert

Kristenkonservative vraket artist etter homostøtte

Publisert: 23.06.2015 kl 17:52

Oslo (NTB): Solveig Slettahjell skulle spilt konsert når Norsk Luthersk Misjonssamband samles til generalforsamling. Men da de fikk vite at hun støtte homofile i kampen for å få gifte seg i kirken, vraket NLM henne.

Sammen med artister som Bjørn Eidsvåg, Ingrid Olava, Sigvart Dagsland og Karoline Krüger bidrar Slettahjell på en ny CD til støtte for Åpen folkekirke, skriver Dagen. Organisasjonen kjemper for å innføre en liturgi for vigsel av samkjønnede par. Det gjør at artisten ikke lenger er ønsket hos misjonssambandet.

– Dette er veldig beklagelig. Vi mener en kristen kirke tydelig må fastholde at ekteskapet er en ordning mellom en mann og en kvinne, og da blir det vanskelig å løfte fram en artist som støtter et helt annet budskap, sier generalsekretær Øyvind Åsland.

Slettahjell synes det er synd at hun ikke lenger er ønsket.

– Jeg mener homofile skal få gifte seg i kirken, og blant annet derfor er det naturlig for meg å støtte Åpen folkekirke. Jeg er bekymret for fremmedgjøringen som skapes hos mange i kjølvannet av homofilidebatten, sier hun. (©NTB)

Vis alle notiser