Kort notert

Jødiske ungdommer pågrepet for kirkebrann i Israel

Publisert: 18.06.2015 kl 13:13

16 ungdommer fra jødiske bosetninger på Vestbredden er pågrepet i forbindelse med en brann i en historisk kirke ved Genesaretsjøen i Israel natt til torsdag.

Politiets talskvinne Luba Samri opplyser at de 16 ungdommene som oppholdt seg i nærheten av kirken, ble innbrakt for å sjekke om de var med på å sette fyr på kirken.

Hun sa at alle 16 var fra bosetninger på Vestbredden, ti av dem fra bosetningen Yitzhar, som er kjent for å være en bastion for ekstremister. Flere bosettere i Yitzhar har tidligere vært involvert i hatkriminalitet mot kristne og muslimer.

Politiet opplyste tidligere at den romersk-katolske kirkens vegger var oversmurt med graffiti på hebraisk, og israelske medier skriver at graffitien krever at alle vantro hedninger blir kastet ut av Israel.

Fader Matthias i den katolske benediktinerordenen sier at skadene begrenset seg til et atrium utenfor kirken, som ble helt utbrent, men at selve kirken er uskadd.

Kirken, som ligger i nærheten av Kapernaum i Galilea, er bygd der Jesus ifølge Bibelen på mirakuløst vis mettet 5.000 mennesker med fem brød og to fisker.

Angrepet på kirken er det siste i en lang rekke angrep på kristne og muslimske hellige steder som jødiske ekstremister på den okkuperte Vestbredden står bak. I april ble en rekke gravstøtter i en maronittisk kirkegård i Nord-Israel knust.

En rådgiver i den katolske kirken sier at angrepet på kirken i Tabgha vil gi gjenlyd i hele den kristne verden og vil være svært skadelig for Israels omdømme. (©NTB)

Vis alle notiser