Kort notert

Homofile prester frykter kirkevalget

Publisert: 12.08.2015 kl 11:37

Oslo (NTB): Lesbiske, homofile og bifile prester er bekymret for at homovigseldebatten vil bli for tøff for dem før kirkevalget – og at ikke Kirken vil forsvare dem.

17 prester har sendt et brev til biskoper i Den norske kirke som har åpne lesbiske eller homofile prester, der de skriver at de er urolige for at kirkevalget, der vigsel av homofile par er det store temaet, blir en ekstra sterk påkjenning. De er også bekymret for at ikke kirken vil verne de mot diskriminering og trakassering, melder NRK.

«Tiden som kommer vil bli ekstra tøff for oss, når våre liv og vår tro igjen daglig vil bli redusert til en sak folk kan være for eller mot», står det i brevet.

Preses Helga Haugland Byfuglien sier hun vil diskutere saken med alle biskopene, også med dem som ikke vil ansette homofile.

– Det er svært alvorlig hvis medarbeidere i kirken opplever at de blir trakassert på arbeidsplassen. Vi som arbeidsgiver har et ansvar for å gjøre det vi kan for at det ikke skal skje.

De to fagforeningene til prestene, Presteforeninga og Teologene i Fagforbundet, ønsker at Kirken skal opprette en ressursgruppe på LHBT-spørsmål, slik at lesbiske, homofile, bifile og transpersoner kan fortelle om sine opplevelser med Kirken. (©NTB)

Vis alle notiser