Kort notert

Healer dømt til fengsel for «kreftbehandling»

Publisert: 20.11.2014 kl 11:34

En 70 år gammel healer er i Inntrøndelag tingrett dømt til 30 dagers betinget fengsel etter at han behandlet en kreftsyk kvinne og rådet henne til å droppe cellegift.

Mannen ble dømt etter den nye loven om alternativ behandling av sykdom. Ifølge loven er det bare helsepersonell som har lov til å behandle alvorlige sykdommer, med mindre det skjer i samarbeid med pasientens lege, skriver NRK.

– Alle visste at hun kom til å dø raskt, men healeren holdt fast på at hun skulle bli frisk med hans behandling, forklarte avdelingsoverlege Tom-Harald Edna ved Sykehuset Levanger under rettssaken.

Retten sier kvinnens liv trolig ville blitt forlenget dersom hun hadde fortsatt med cellegiftbehandling. Likevel skriver dommeren at kvinnen selv uttrykket et tydelig ønske om å bare bli behandlet av healeren.

Ifølge kvinnens pårørende betalte hun 50.000 kroner for behandlingen. Healeren hevdet at dette var penger hun hadde lånt av ham tidligere, og betalte tilbake. Tingretten fant det ikke tilstrekkelig bevist at mannen utnyttet henne økonomisk. (©NTB)

Vis alle notiser