Kort notert

Frp vil tvinge fram Ap-svar om burka og nikab

Publisert: 11.12.2014 kl 08:52

Fremskrittspartiet vil ha omkamp på Stortinget om forbud mot burka og nikab etter at Den europeiske menneskerettighetsdomstolen aksepterte Frankrikes forbud.

– Vi håper vi nå får støtte. Argumentet som er brukt tidligere, er at et forbud mot nikab og burka er brudd på menneskerettighetene, men ifølge sommerens dom i menneskerettighetsdomstolen EMD, er det ikke det, sier Frps Erlend Wiborg til NRK. Wiborg sitter i Stortingets arbeids- og sosialkomité, og gjør seg klar til diskusjon om et forbud mot nikab og burka enda en gang.

Etter at EMD kom fram til at Frankrikes forbud mot heldekkende religiøse plagg ikke bryter menneskerettighetene, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre at hans parti ville se på saken på nytt om det ble fremmet lovforslag i Stortinget.

Wiborg ser det som et tegn på at partiet kan endre standpunkt, mens Aps innvandringspolitiske talsperson, Eirik Sivertsen sier følgende:

– Vi mener fremdeles at folk i utgangspunktet kan få kle seg i hva de vil.

De fleste partiene på Stortinget er enige i at de ikke synes noe om bruken av nikab eller burka, men at et statlig forbud kan gjøre vondt verre, melder NRK. (©NTB)

Vis alle notiser