Kort notert

Fire prester anklagd for seksuelle overgrep mot barn

Publisert: 25.11.2014 kl 08:14

Politiet i Spania pågrep mandag fire katolske prester som er anklagd for seksuelt misbruk av barn i den sørlige byen Granada, opplyser innenriksdepartementet.

Pågripelsene kommer en uke etter at en 24-årig mann skrev brev til Vatikanet og anklagde en gruppe prester for å ha forgrepet seg på ham som barn. Brevsenderen anklagde også prestene for overgrep mot andre barn.

– Politiet pågrep i morges fire prester som er innblandet i denne saken, sier innenriksminister Jorge Fernandez Diaz.

Kilder i rettsvesenet opplyste til nyhetsbyrået AFP i forrige uke at det var igangsatt en etterforskning rettet mot tolv personer.

Erkebispedømmet Granada opplyser at flere prester er suspendert, og at konklusjonene fra en intern gransking er sendt til Vatikanet. Granskningen ble satt i gang etter brevet fra 24-åringen ble sendt.

Flere medier melder at pave Frans har beordret en gransking av erkebispedømmet, og at han har ringt brevsenderen direkte og bedt om unnskyldning på vegne av kirken.

En rekke pedofiliskandaler har rammet den katolske kirken de siste årene. Pave Frans, som ble innsatt i mars i fjor, har vist nulltoleranse for handlingene. (©NTB)

Vis alle notiser