Kort notert

FBI erkjenner rasefordommer i amerikansk politi

Publisert: 13.02.2015 kl 09:10

Sjefen for det føderale politiet i USA erkjenner at det finnes rasefordommer i amerikansk politi og sier det er behov for å ta opp problemet.

Mange personer i USA har fordommer og «reagerer annerledes på et hvitt ansikt enn et svart ansikt», sa FBI-sjef James Comey i en åpenhjertig tale om politiets relasjoner til den svarte befolkningen i USA torsdag.

Amerikanske politifolk som opererer i minoritetsområder med mye kriminalitet, utvikler ofte utilsiktede fordommer, sa Comey under talen i Georgetown University i Washington.

– De to unge svarte mennene på den ene siden av gaten ser ut som mange andre politibetjentene har låst inne. To unge hvite menn på den andre siden av gaten, selv i de samme klærne, gjør det ikke, sa han.

I fjor brøt det ut demonstrasjoner mot politivold landet rundt etter drapene på flere ubevæpnede svarte menn i USA. Dobbeltdrapet på to politibetjenter i New York, begått av en mann som var rasende over politiets skyting, gjorde imidlertid at flere mente at kritikken av politiet hadde gått for langt.

Comey sier at kun en erkjennelse av «de uforholdsmessige utfordringene fargede menn står overfor», vil føre til forandring. (©NTB)

Vis alle notiser