Kort notert

Dansk universitet tilbyr mastergrad i islamsk teologi

Publisert: 27.08.2015 kl 13:09

Danmark får snart sin første islamske teologiutdannelse på universitetsnivå.

Teologisk fakultet ved Københavns Universitet tilbyr fra januar en såkalt fleksibel master i islamsk teologi. Deltakere på åpent universitet kan selv sette sammen ulike undervisningsmoduler, som skal avsluttes med en masteroppgave.

Universitetet skal tilby kurs i blant annet sosial etikk, sjelesorg og forkynnelse i islam, og målgruppen blir imamer, sjelesørgere og faggrupper tilknyttet muslimske menigheter, institusjoner og i samfunnet generelt.

Slik kunnskap kan fylle et stort behov i offentlige institusjoner, påpeker initiativtakerne bak masteren i en kronikk i Politiken.

– Islam har en stor plass i debatten, og det er behov for en dypere innsikt i islamsk teologi som for eksempel kan fremme forståelse for hvordan man kan hjelpe mennesker i forskjellige livssituasjoner, forklarer imam Naveed Baig, som skal undervise i masterprogrammet.

Utdanningen er praktisk orientert og henvender seg blant annet til faggrupper som sykepleiere, politi, skolelærere, sosialrådgivere og andre som jobber med etniske minoritetsgrupper i Danmark.

Programmet er ikke direkte rettet inn mot avradikalisering, men har som mål å utvikle kompetente islamkjennere, skriver Politiken. Undervisningen skjer fortrinnsvis på dansk, og Baig ser for seg at graden på sikt kan bane vei for en dansk imamutdannelse på muslimske læresteder. (©NTB)

Vis alle notiser