Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Line Harsheim: Hadde ikke trodd HEF skulle hjelpe islam

Line Harsheim ønsker utdypning av Jens Brun-Pedersens hijab-utsagn. Publisert: 5.11.2008 Jeg har fulgt diskusjonen om hijab i politiet med interesse...

Publisert:

Sist oppdatert: 05.11.2008 kl 13:53

Line Harsheim ønsker utdypning av Jens Brun-Pedersens hijab-utsagn.

Publisert: 5.11.2008

Jeg har fulgt diskusjonen om hijab i politiet med interesse. Det er jo sjelden det skjer noe spennende på Fritanke.no. Didrik Søderlind tror at HEF's medlemmer er engasjerte mennesker med meninger om mangt. Det har han sikkert rett i. Men meninger om HEF har de nok ikke. Vi kan iallfall ikke trekke en slik konklusjon ved å studere debattsiden i Fritanke.no. Så langt i år har 25 medlemmer benyttet seg av muligheten til å kommunisere med HEF via fritanke.no. 2-3 innlegg i måneden er ikke mye å skryte av.

Men nå har Kristin Mile klart å sette litt fart i både medlemmer og ansatte. Jens Brun-Pedersen har mange artige utspill. Jeg likte spesielt godt hans utsagn om at det ville være befriende antiautoritært hvis alt kan tillates dersom det ikke er til skade for andre. Det er spesielt morsomt at det skrives til forsvar for en ekstremt autoritær religion. Islam er på fremmarsj i hele verden. Norge er ikke noe unntak. Men jeg hadde ikke trodd at HEF skulle jobbe aktivt for å hjelpe dem på veien.

Jens Brun-Pedersen skriver blant mye annet: "Kan motstanden mot denne klesvarianten rett og slett være at noen norskinger ikke er vant med det - og at det vil virke forstyrrende rent visuelt?"

Jeg vil gjerne at han utdyper dette, da jeg ikke forstår hva han mener.

Line Harsheim

Debatt Vis flere

DEBATT: Trenger alle livssyn å være gjensidig ekskluderende?

– Forsvarer jeg en bredere livssynsdefinisjon enn Gran? På en måte, ja, på andre måter, ikke nødvendigvis, skriver Arild Tornes.