Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Det meste tyder på at Fylkesmannen i Oslo og Akershus har gjort en feil i denne saken. De det gjelder avviser at de medlem noe annet sted enn HEF.

Det meste tyder på at Fylkesmannen i Oslo og Akershus har gjort en feil i denne saken. De det gjelder avviser at de medlem noe annet sted enn HEF.

- Vi har aldri vært medlem noe annet sted

#De første reaksjonene fra de angivelig "nye" dobbeltregistrerte HEF-medlemmene, som Fritanke.no skrev om på onsdag, tyder på at staten har gjort en f...

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2007 kl 09:13

De første reaksjonene fra de angivelig "nye" dobbeltregistrerte HEF-medlemmene, som Fritanke.no skrev om på onsdag, tyder på at staten har gjort en feil. Departementet vil sende ut brev til de det gjelder over sommeren.

Tekst: Even Gran
Publisert: 29.6.2007

Onsdag 27.6. sendte HEF ut brev til de av forbundets medlemmer som ifølge Fylkesmannen i Oslo og Akerhus også har blitt oppgitt som medlem i ett av de andre tros- eller livssynssamfunnene utenfor Den norske kirke. Mer om dette i onsdagens sak i Fritanke.no.

Nå begynner reaksjonene fra denne gruppa å komme inn. Felles for alle de HEF har fått tilbakemeldinger fra så langt, er at de aldri har vært medlem av noe annet tros- og livssynssamfunn, og at de har meldt seg ut av Den norske kirke.

Et mysterium
Enkelte medlemmer har også tatt kontakt med Den norske kirke, og fått bekreftet at utmeldingen er reell. De er ikke er oppført som medlemmer der. Årsaken til at de har blitt oppført som dobbeltregistrerte av Fylkesmannen, framstår dermed som et mysterium.

Dette understrekes ytterligere av at det til og med finnes ansatte i HEF blant de som har fått dette brevet.

- Dette styrker min mistanke om at det har blitt gjort en feil. Jeg håper Fylkesmannen får avklart dette så raskt som mulig. Det vil spare oss for store utgifter, sier Kristin Mile.

KKD sender brev over sommeren

Saksbehandler Åshild Moi hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus forteller at det vil bli sendt ut et brev fra Kultur og kirkedepartementet over sommeren.

- Her vil alle de det gjelder få informasjon om hvilket trossamfunn de er innrapportert som medlemmer av, med mulighet til å velge hvilket av disse de ønsker skal få statsstøtten, forteller hun.