Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
IHEUs president Sonja Eggerickx er svært fornøyd etter at organisasjonen fått en donasjon på 2,5 millioner dollar.

IHEUs president Sonja Eggerickx er svært fornøyd etter at organisasjonen fått en donasjon på 2,5 millioner dollar.

IHEU får 16 millioner kroner

Den internasjonale humanistunionen IHEU har fått sin største pengegave noensinne. Victor Kay fra Los Angeles har testamentert nær 16 millioner kroner til organisasjonen.

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2009 kl 12:17

Nylig avdøde Victor Kay fra Los Angeles, USA, har testamentert nær 16 millioner kroner (2,5 millioner dollar) til den internasjonale humanistunionen IHEU.

Dette er den største pengegaven IHEU noensinne har fått i sin 57-årige historie.

- Denne donasjonen er en transformasjon for oss, og vil gi oss ny kraft til å jobbe for en mer menneskevennlig og rasjonell verden, sier IHEUs president Sonja Eggerickx i en pressemelding.

Pengene skal settes i et fond og IHEU skal høste av avkastningen, opplyser organisasjonen.

300.000 ekstra i året

Tidligere styreleder i HEF, Roar Johnsen, sitter nå i IHEUs hovedstyre. Han forteller at IHEUs totale budsjett er på ca. 2,5 millioner kroner i året.

- De nye pengene vil gi en større finansiell trygghet, og det er selvsagt veldig bra. Vi vet jo ikke helt hvor mye dette vil kaste av seg, men hvis vi er forsiktige og antyder en årlig avkastning på to prosent, så betyr det rundt 300.000 kroner ekstra i året. Øker renta, så blir det mer. Så dette hjelper bra på, sier han.

Johnsen forteller at IHEU ikke ennå har tatt stilling til hvordan man vil forvalte pengene.

- I første omgang vil vi nok sette pengene på høyrentekonto i en bank. Men jeg ser ikke bort fra at vi kan komme til å forvalte fondet mer aktivt for å øke avkastningen, sier han.

HTML .fb_share_link {
PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 20px; PADDING-RIGHT: 0px; BACKGROUND: url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat left top; HEIGHT: 16px; PADDING-TOP: 2px
}

Del på Facebook