Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Generalsekretær Kristin Mile i Human-Etisk Forbund oppfordrer medlemmene til å demonstrere mot ekstremister.
 Foto: Helene Engen

Generalsekretær Kristin Mile i Human-Etisk Forbund oppfordrer medlemmene til å demonstrere mot ekstremister. Foto: Helene Engen

– Vi må alle stå opp mot denne galskapen

Human-Etisk Forbund oppfordrer alle medlemmer til å støtte opp om demonstrasjon mot IS og ekstremisme.

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2014 kl 15:58

Mandag kl. 1700 vil flere tusen mennesker samles på Grønland Torg i Oslo for å markere motstand mot IS (Den islamske staten) og norske ekstremister som dem i Profetens Ummah. Bak initiativet står av en gruppe norske muslimer som har kommet sammen på tvers av etnisitet og bakgrunn.

Støtter demonstrasjon

Demonstrasjonstoget vil gå fra Grønland til Stortinget der det vil holdes appeller fra både religiøse ledere og statsminister Erna Solberg. Flere politiske partier og organisasjoner, deriblant Human-Etisk Forbund støtter demonstrasjonen.

– Vi ønsker denne demonstrasjonen velkommen og setter spesielt pris på at initiativet kommer fa moderate muslimer selv. Dette viser at skillet i samfunnet ikke går mellom de som tror og de som ikke tror, men mellom de som respekterer grunnleggende demokratiske verdier som ytringsfrihet og likestilling og de som ikke gjør det, sier generalsekretær Kristin Mile i forbundet til Human.no

Hun mener det er naturlig at humanister slutter opp om denne markeringen, og understreker at det som nå skjer i Midtøsten er en forbrytelse mot hele menneskeheten.

– Vi må alle stå opp mot denne galskapen, sier Mile

I følge Facebook er det nå påmeldt nærmere 3000 stykker til arrangementet.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus