Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Irland: 62 prosent stemte ja til legalisering av ekteskap for homofile og lesbiske.
 Foto: NTB Scanpix/Microstock

Irland: 62 prosent stemte ja til legalisering av ekteskap for homofile og lesbiske. Foto: NTB Scanpix/Microstock

Vatikanet: irsk ja til homoekteskap et «nederlag for menneskeheten»

Irlands ja til homofilt ekteskap i folkeavstemning ble karakterisert som «et nederlag for menneskeheten» av en representant for Vatikanet.

Publisert:

Folkeavstemningen i Irland ga nylig flertall for legalisering av homofilt ekteskap: 62 prosent stemte for liberalisering av ekteskapsloven. Noe som er registrert med sorg i Vatikanet.

Ifølge avisa The Guardian kalte kardinal Pietro Parolin, som er å ligne med Vatikanets utenriksminister, resultatet et «nederlag for menneskeheten».

– Jeg ble svært bedrøvet av resultatet, sa kardinalen på en konferanse i Roma tirsdag kveld, ifølge avisa.

– Kirken må forholde seg til denne virkeligheten, men i den forstand at den må styrke sin misjonsforpliktelse. Etter min mening kan man ikke bare snakke om et nederlag for kristne prinsipper, men et nederlag for menneskeheten.

Cardinal Parolin blir sett på som nestkommanderende etter paven i kirkens hierarki.

Den irske erkebiskopen Diarmuid Martin uttalte seg mer forsiktig, men ga uttrykk for at hvis folkeavstemningen var en bekreftelse på synet blant unge mennesker, så trenger kirka en «reality check».

Irland er det første landet som innfører ekteskap for homofile og lesbiske etter en folkeavstemning. For den katolske kirka representerer resultatet et kraftig signal om at Irland kanskje ikke lenger er det sterkt katolske landet som det så lenge har vært.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus