Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Bente Sandvig mener det er åpenbart at de 73 millionene staten nylig bevilget til kirkedemokrati må kompenseres for de andre tros- og livssynssamfunnene.

Bente Sandvig mener det er åpenbart at de 73 millionene staten nylig bevilget til kirkedemokrati må kompenseres for de andre tros- og livssynssamfunnene.

Uavklart fra departementet

KKD har fortsatt ikke noe svar på om de 73 millionene de nylig bevilget til kirkedemokrati vil utløse mellom 7 og 8 millioner i kompensasjon til de andre tros- og livssynsorganisasjonene.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2009 kl 22:11

På mandag sa STLs Bente Sandvig til Fritanke.no at hun er innstilt på å gå til sak mot staten hvis ikke de 73 millionene Kultur og kirkedepartementet (KKD) nylig bevilget for å styrke demokratiet i Den norske kirke, blir kompensert for de andre tros- og livssynsorganisasjonene.

Den første reaksjonen fra statsråd Trond Giske og KKD var å avvise kravene om kompensasjon, fordi kirkedemokratibevilgningen er "ekstraordinær". (se bakgrunn her)

Nå melder imidlertid KKD at saken er uavklart.

- Det er ikke noen eksakt avklaring i denne saken foreløpig. Jeg har heller ingen dato for når det kan bli avklart, skrev kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i en e-post til Fritanke.no på tirsdag.

I dag, fredag, får vi opplyst at det fortsatt ikke er fattet noen beslutning.

Det er statssekretær Vegard Harsvik (Ap) som har ansvaret for saken fra politisk hold. Han er imidlertid ute på reise fram til onsdag i neste uke, og vil trolig sørge han for at det blir en politisk avklaring når han kommer tilbake, får vi vite fra KKD.

html .fb_share_link { padding:2px 0 0 20px; height:16px; background:url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat top left; }Del på Facebook