Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Camp Quest inkluderer en tur til Magma Geopark.

Camp Quest inkluderer en tur til Magma Geopark.

Trenger flere barn og ungdommer til vitenskapsleir

For tredje gang skal barn og ungdom samles på vitenskapelig sommerleir i Rogaland. Camp Quest er tre år gammel, og nå inviterer de folk fra hele Norge.

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2014 kl 09:56

I år blir det Camp Quest på Gaudland turisthytte i Sokndal kommune, rundt en times kjøring sør for Stavanger. Tidligere år har ungdommer og ledere bodd i telt, men i år får de tak over hodet. Leiren er ment for barn og ungdom mellom 12 og 16 år.

I år blir det tur til Magma Geopark med geolog som guide. Dagen etter blir det arkeologisk ekskursjon, og en tur til en klatrestien (Migaren Via Ferrata) i området. Her er bolter slått inn i fjellet slik at det blir mulig å klatre.

Fikk besøk fra Russland

Marit Larsen Brandal, primus motor bak Camp Quest, sier til Fritanke.no at fjorårets leir ble litt spesiell fordi de fikk besøk av en biolog frå Moskva, Sergei Badaev, som fortalte om livet i Russland under Putin, og selvsagt lærte ungdommene om biologi.

– Han var med for å lære hvordan man arrangerer Camp Quest, noe han har tenkt å starte opp i sitt eget land, forteller Brandal.

I fjor fikk de også besøk av en filosof, Bjørn Roaldset fra Universitetet i Stavanger. Ungdommene fikk også lære om lokal natur og kultur gjennom foredrag og ekskursjoner. Og på kveldene var det som alltid leirbål, sang og konkurranser.

Brandal forteller at arrangørene også i år har involvert Humanistisk Ungdom for å rekruttere deltagere til leiren. Det har gått litt tregere med påmeldingene i år enn tidligere, men Brandal satser på at det vil løse seg.

Størst i USA

Camp Quest er et internasjonalt konsept med utspring i USA. Målet er å arrangere sommerleire for barn og ungdom der man fokuserer på vitenskap, filosofi og humanisme.

I sommer er det planlagt 15 Camp Quest-leire i USA, to i Storbritannia og en i Sveits. Og altså én i Norge.

Se bilder fra tidligere Camp Quest-leire i denne artikkelen

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus