Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Generalsekretæren skal være en inspirerende og engasjert leder som fremmer de verdier Human-Etisk Forbund bygger på, heter det i utlysningsteksten.

Generalsekretæren skal være en inspirerende og engasjert leder som fremmer de verdier Human-Etisk Forbund bygger på, heter det i utlysningsteksten.

Stilling som ny generalsekretær i Human-Etisk Forbund utlyst

Human-Etisk Forbund ønsker seg først og fremst en administrator.

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2017 kl 18:49

Kristin Mile går av som generalsekretær i Human-Etisk Forbund den 31. januar neste år, som den lengstfungerende i forbundets historie. Mile har sittet i stillingen siden februar 2006.

I dag ble stillingen som ny generalsekretær lyst ut offentlig.

I utlysningsteksten legger forbundet størst vekt på administrative og organisasjonsmessige egenskaper. Av 19 punkter som nevnes i utlysningsteksten, handler bare ett om å profilere forbundet utad og delta aktivt i samfunnsdebatten.

Alle de andre arbeidsoppgavene, ønskede kvalifikasjonene og egenskapene handler om administrative og organisasjonsmessige forhold som å motivere medarbeidere, forberede saker til styrende organer og gjennomføre vedtatte planer.

Fint hvis man får en talsperson i tillegg

Styreleder Tom Hedalen bekrefter at forbundet først og fremst er ute etter en administrator.

– Som det framgår av utlysningsteksten ønsker vi en person som kan det meste. VI har imidlertid fått så tydelige signaler fra de ansatte om at man ønsker en god administrator at vi har valgt å prioritere dette, sier han.

Samtidig er det også ett punkt om at man ønsker en person som kan «profilere forbundet utad og delta aktivt i samfunnsdebatten».

– Vi ønsker også en generalsekretær som kan ha en utadrettet rolle, så hvis vi kan få begge deler sier vi selvsagt ja takk. Men hvis vi må velge, vil vi velge en person med gode administrative og organisatoriske evner, sier han.

Hedalen understreker at det ikke nødvendigvis må være generalsekretæren som uttaler seg på vegne av forbundet, hvis man ikke får en person som trives med begge deler.

– Det går helt fint at denne oppgaven delegeres til andre ansatte eller tillitsvalgte, noe som også gjøres i dag. Alt trenger ikke gå gjennom generalsekretæren, poengterer han.

Har noen navn på blokka

Hedalen bekrefter at det arbeides aktivt med å skaffe gode kandidater til stillingen. Ut over det, holder han kortene tett til brystet.

– Vi har noen navn på blokka, men jeg kan ikke si mer enn det, sier styrelederen.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus